Tecnologia
Mèdia 10/01/2012

Els ports USB 3.0 estaran disponibles per a telèfons intel·ligents i tauletes electròniques a finals del 2012

Permeten una transmissió de dades fins a deu vegades més ràpida a la dels actuals USB 2.0. També augmenta la velocitat de càrrega de les bateries

Ara
1 min

BarcelonaEls telèfons intel·ligents i les tauletes electròniques incorporaran a finals del 2012 (o principis del 2013) ports micro-USB 3.0 d'alta velocitat, que permeten una transmissió de dades fins a deu vegades més ràpida a la del seu predecessor, els actuals USB 2.0. Així ho ha confirmat l'associació USB Implementers Forum en el congrés internacional de tecnologia CES 2012, que se celebra aquesta setmana a Las Vegas (Estats Units).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons explica el portal Mashable, el connector també permetrà augmentar la velocitat de càrrega de les bateries, i afavorirà una transferència de dades més ràpida entre dispositius mòbils i ordinadors, alguns dels quals ja incorporen el port USB 3.0.

La nova generació de ports USB, que ja es troba disponible en alguns dispositius del mercat, ofereix taxes de transferència de dades de 100 megabytes per segon, o aproximadament 800 megabits per segon (Mbps).

Empreses com Intel han assegurat que tenen la intenció d'impulsar la tecnologia USB 3.0 en lloc de la Thunderbolt en els dispositius mòbils. No obstant això, molts ordinadors han introduït recentment els dos tipus de connectors –Thunderbolt i USB 3.0–, un indicador de la possible coexistència de tots dos en el futur. Thunderbolt, desenvolupat per Intel amb la col·laboració d'Apple, permet una transferència fins a tres vegades més ràpida que l'USB 3.0.

stats