Mèdia 23/06/2012

Unanimitat per defensar que Indústria no obligui a suprimir canals

àlex Gutiérrez
1 min

BARCELONA.Brauli Duart va revelar ahir que al consell de govern de la CCMA hi ha "unanimitat" per defensar el manteniment del segon múltiplex. La declaració arriba després que el ministeri d'Indústria hagi elaborat un pla per alliberar espai radioelèctric (en favor de l'ADSL) segons el qual les televisions, públiques i privades, haurien de passar amb menys canals. En el cas de les autonòmiques, això implicava quedar-se amb un únic múltiplex, que com a màxim pot hostatjar quatre canals.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Duart ha explicat que el segon múltiplex per a la Corporació és el que ha de "garantir l'alta definició" i ha de permetre la reciprocitat amb IB3 i Canal 9 per tal que totes tres televisions es vegin en tots els territoris de parla catalana. "Farem tot el que tinguem a l'abast per poder-lo mantenir", ha conclòs. El president de la Corporació no s'ha pronunciat, en canvi, sobre el possible tancament de canals derivat de la retallada pressupostària imposada pel govern. S'ha limitat a dir que hi ha obert "un procés d'estudi" sobre l'actual oferta i com ha de ser en el futur.

El pla d'Indústria, que treballa amb l'horitzó de l'1 de gener del 2015, també ha mobilitzat les televisions privades, agrupades sota la patronal Uteca. L'entitat es mostra contrària a haver de renunciar a canals i considera que la proposta no és ferma, ja que la negociació està completament oberta. Inicialment, el ministeri els havia demanat una reducció que podria haver afectat la meitat de canals. Ara es dóna per fet que seguiran tots, si bé amb una qualitat d'imatge menor.

stats