Els Underwood entren al ring

Netflix estrena aquest divendres la quarta temporada de ‘House of cards’, que arriba dissabte a Canal+ Series

( Alerta, aquest text conté ' SPÒILERS' de la tercera temporada )

El seu retorn no podia ser més oportú. Mentre els Estats Units estan immersos en curses electorals aferrissades, Frank Underwood (Kevin Spacey) reapareix a la petita pantalla amb una nova carrera presidencial. La quarta temporada de  'House of cards' aterra aquest divendres a Netflix amb Underwood focalitzat a aconseguir el suport del Partit Demòcrata i poder-se presentar així a la presidència dels EUA. La nova entrega del drama polític arribarà a Espanya dissabte a través de Canal+ Series, que oferirà una marató de tots els capítols en dual, és a dir, doblats o en versió original subtitulada.

“Sense mi, tu no ets res”, li etzibava Frank Underwood a la seva esposa, Claire (Robin Wright), en una de les últimes escenes de la tercera temporada. Aquella entrega va deixar a l’aire el futur del matrimoni, que, fins aleshores, s’havia convertit en l’engranatge més potent per moure les diverses trames de la ficció. Unes setmanes abans de l’estrena de la quarta temporada, Netflix ha insinuat que no queden gaires ponts entre el Frank i la Claire a través del tràiler oficial de la nova entrega. “Teníem un futur fins que tu vas començar a destruir-lo”, diu ell en el vídeo, que prepara el terreny per a una guerra entre els dos protagonistes. Com es podia esperar, aquest combat serà cru i estarà farcit de jocs bruts, cops baixos i manipulacions a tort i a dret.

Malgrat l’abisme que separarà el matrimoni, la sèrie no perdrà un dels seus atractius principals, el fet de mostrar les grans diferències entre la vida dels polítics i la imatge que transmeten als seus electors. Així, mentre el Frank i la Claire carregaran l’artilleria pesant per enfrontar-se al seu camp de batalla particular, l’equip del president farà mans i mànigues perquè els nord-americans s’empassin una imatge de la parella que quedarà ben lluny de la realitat.

Els conflictes amb la Claire i la pèrdua d’aliats polítics abocaran la vida del Frank a un caos que, malgrat les seves habilitats controladores, se li escaparà de les mans. En part, aquest declivi estarà lligat al ressorgiment d’algun crim del passat que també causarà turbulències en la seva lluita pel poder. Ara bé, el protagonista de 'House of cards' no tindrà tots els vents en contra. El retorn de Doug Stamper (Michael Kelly) a les trinxeres de la política l’ajudarà a reflotar. Així, la sèrie recuperarà el tàndem format pel president i l’home que li fa la feina bruta, com també la sang freda indispensable del personatge per acatar ordres i impulsar Underwood cap als seus objectius més anhelats.

Les incògnites sobre els 13 nous episodis són nombroses, ja que Netflix ha procurat que no transcendissin gaires informacions sobre l’evolució de la trama d’una de les sèries més esperades de l’any. Una de les poques novetats que la companyia ha filtrat és l’aparició d’una nova parella de polítics que farà la competència al matrimoni Underwood. Segons el portal TVLine.com, aquests dos nous personatges seran “més joves i més britànics” que els protagonistes, tot i que es desconeix qui són els actors que els interpretaran. A més, la ficció incorpora les actrius Ellen Burstyn, que es posarà en la pell de la mare de la Claire, i Neve Campbell, que serà una cap de campanya tossuda i estricta en una temporada que tornarà a regirar la cara més obscura i alhora més addictiva del poder.

Més continguts de