El comitè d'empresa de TVC qualifica de "desproporcionada" la denuncia per "terrorisme" contra el reporter de TV3

Ivan Medina, del programa 'Tarda oberta', va saltar sobre un cotxe de la Guàrdia Civil durant un reportatge el dia 20

El comitè d'empresa de TVC ha mostrat el seu rebuig a la denúncia per "terrorisme" presentada per  l'associació Unió de Guàrdies Civils contra Ivan Medina, reporter de 'Tarda oberta'. En un comunicat, el comitè qualifica la demanda de "desproporcionada" i assegura que la conducta del reporter, que ja va ser criticada pel consell professional de TV3, no justifica una demanda com la de la Unió de Guàrdies Civils. Per al comitè, denúncies com aquestes "porten al límit i exageren l'abast dels possibles danys al vehicle de la Guàrdia Civil sobre el qual es van produir els fets".

En el seu escrit, el comitè demana a l'associació que retiri els càrrecs i deixi que els fets s'avaluïn des de l'àmbit professional a través del llibre d'estil de la CCMA. 

La Unió de Guàrdies Civils va presentar dijous una denúncia davant la fiscalia de l'Audiència Nacional contra "els autors dels danys causats als vehicles de la Guàrdia Civil" durant les concentracions del dia 20 de setembre davant de la conselleria d'Economia. La demanda cita explícitament el reporter de TV3 Ivan Medina, que es va enfilar dalt d'un cotxe del cos policial durant un dels reportatges que va fer per al magazín 'Tarda oberta', que es va emetre l'endemà. 

L'associació, formada per membres del cos, acusa els participants en la concentració, i específicament Medina –a qui citen perquè és l'única persona que han pogut identificar–, "d'un presumpte delicte de danys tipificat a l'article 265 en relació amb l'article 573 i següents del Codi Penal". Aquests últims articles són els que fan referència als "delictes de terrorisme", i de fet la Unió de Guàrdies Civils diu que els fets són "semblants" a la 'kale borroka'. 

Medina va fer un reportatge de cinc minuts sobre els fets del 20-S, i en un moment donat va pujar al capó d'un vehicle de la Guàrdia Civil i hi va saltar. "Amb l'excusa del reportatge… Ara no em poden dir res, no? Puc botar aquí, no?", diu el reporter durant aquest pla, que dura tot just cinc segons [minut 1:25 del vídeo]. 

La denúncia considera que Medina va causar "danys molt greus" al cotxe i que els fets poden constituir un delicte de "danys sobre un bé de l'Estat". "És clar i palmari que Ivan Medina Ramos actua amb una clara consciència de generar no només un dany als béns de l'Estat, sinó un clar menyspreu a la institució de la Guàrdia Civil, que es veu representat en els actes vandàlics que comet de manera deliberada i conscient durant la seva intervenció al programa 'Tarda oberta' de TV3", afegeix el text.