Mèdia 29/12/2011

La premsa internacional veu la monarquia "irritada" pel cas Urdangarin i assenyala l'allau de casos de corrupció a Espanya

La majoria de mitjans de tot el món destaquen en les seves edicions digitals la imputació del gendre del rei

Ara
1 min
captura de la BBC

Barcelona"El gendre del monarca espanyol haurà de comparèixer davant la justícia”. Així s'ha fet ressò la BBC aquest matí de la imputació d'Inaki Urdangarin per part del jutge del cas Palma Arena, José Castro.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Altres mitjans internacionals, com el diari econòmic Financial TimesFinancial Times, destaquen la successió de casos de corrupció a les "zones costeres" d'Espanya i assenyala com a exemples, a més de la imputació d'Urdangarin, el procés obert a l'expresident de la Generalitat valenciana, Francisco Camps.

La cadena britànica BBC ha estat primer mitjà internacional a treure la notícia, en aquest cas, a la seva pàgina web. Destaca que la citació del jutge té lloc l'endemà que la Casa del Rei fes públics els seus comptes. També subratlla les declaracions d'Urdagnarin en què nega qualsevol implicació en la malversació i apropiació de fons de forma indeguda, i destaca les paraules del duc de Palma lamentant el “dany” causat per aquestes acusacions.

Als EUA, el diari Wall Street Journal, relaciona el cas amb l'efecte que pot tenir sobre la figura tradicionalment "fora de crítiques" de Joan carles I, que afronta el capítol "més irritant" des que regna.

La premsa sensacionalista britànica també es fa ressò de la notícia, el Daily Mail, per exemple, recorda avui la retirada de l'estatua del museuDaily Mail de cera de Madrid fa unes setmanes

stats