Publicitat
Publicitat

Vaga en una televisió francesa pel fitxatge d'un presentador acusat de pederàstia

iTélé diu que respecta la presumpció d'innocència de Jean-Marc Morandini, que malgrat la protesta va debutar aquest dilluns

El 85% dels treballadors del canal francès de notícies iTélé es va declarar en vaga aquest dilluns després que la direcció confirmés l'arribada imminent de Jean-Marc Morandini, un presentador estrella que està imputat per presumptes abusos sexuals a menors.

La protesta va obligar la cadena a modificar la programació i a oferir, a partir del migdia, informatius gravats, però tot i així Morandini va poder debutar a les 18.00 h, tal com estava previst, després que la direcció d'iTélé contractés a última hora personal 'freelance' per poder fer el programa. L'aturada, convocada inicialment per 24 hores, s'hauria d'acabar aquest dimarts al migdia, però està previst que els treballadors votin abans d'aquesta hora per decidir si l'allarguen.

Morandini, especialitzat en programes sobre l'actualitat dels mitjans de comunicació i que ha aconseguit una gran fama tant a la ràdio com a la televisió, està imputat per un suposat abús a dos menors, un cas que va sortir a la llum a l'estiu i pel qual el periodista, de 51 anys, va arribar a passar una nit a comissaria. Després de ser interrogat per la policia se li va imputar un delicte d'abús de menors agreujat.

Els denunciants, que encara no havien complert els 18 anys en el moment dels fets, asseguren que el presentador s'hi va posar en contacte per telèfon i els va fer proposicions de caràcter sexual. Un d'ells va explicar, a més, que Morandini l'havia citat a casa seva amb el pretext de fer-li una prova per a una websèrie que estava preparant.

Malgrat aquest escàndol, iTélé va anunciar la setmana passada que respectava la presumpció d'innocència del periodista i que, en conseqüència, mantenia la seva intenció d'estrenar, aquest dilluns, el nou programa de Morandini. Els treballadors van demanar que, com a mínim, s'ajornés l'arrencada de l'espai fins que no s'aclareixi la situació judicial del presentador, però la cadena, del grup Canal+, es va mantenir ferma en la seva posició. Més enllà de desembocar en la convocatòria de vaga, aquesta decisió també ha comportat la dimissió del director adjunt del canal, Alexandre Ifi.

Així mateix, l'assemblea de treballadors d'iTélé va demanar a Morandini, a través d' un article publicat al diari 'Le Monde', que no s'incorporés a la cadena, però ell hi va respondre amb  un altre article en què reclamava que se li respectés la presumpció d'innocència.

La decisió de la direcció d'iTélé contrasta amb la de l'emissora de ràdio Europe 1, que va interrompre l'emissió del programa que Morandini hi presentava un cop van sortir a la llum els seus problemes judicials.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT