Televisió

Via lliure perquè el Grupo Godó vengui el 40% de 8TV a Mediaset

El CAC ha aprovat per unanimitat dels seus membres la transmissió d'accions

El Grupo Godó ja no té cap obstacle administratiu per vendre el 40% de 8TV a Mediaset. El ple del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) s'ha reunit aquest dimecres al migdia i ha aprovat l'operació, per unanimitat. Un dia abans, la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) prestava també el seu aval. D'aquesta manera, els dos grups poden tancar l'operació, de la qual no han fet públic l'import, en el moment que vulguin.

L'entrada de Mediaset (Telecinco, Cuatro...) a 8TV va més enllà de la transmissió d'accions. El canal privat català es posa en mans del gegant espanyol perquè resolgui l'assignatura pendent de la publicitat. 8TV és encara deficitària i es creu que l'aliança li permetrà comptar amb uns ingressos rellevants per part d'anunciants de Madrid als quals té difícil accedir-hi directament. En canvi, Mediaset sí que disposa de bona relació amb les grans firmes, en controlar vora un 45% del mercat publicitari televisiu espanyol.

El 40% de les accions permetran a Mediaset prendre decisions operatives sobre el canal català. Una de les conseqüències previsibles és que podrà col·locar part de la seva producció a 8TV o obrir finestres en català d'algun dels drets esportius que controla, com ara el motociclisme. Això permetria al canal del Grupo Godó millorar l'audiència i sortir del 3,6% en què, dècimes amunt o avall, està estancat.