NOUS PROGRAMES DE LA BBC
Mèdia 13/01/2011

Vida més enllà de 'Little Britain'

Com superar el millor programa d'esquetxos de la dècada passada? Els creadors de Little Britain estrenen una paròdia del format original d' Aeroport trepitjant a fons el pedal de la incorrecció política.

Xavi Serra
1 min
L'ús dels estereotips racials i sexuals de Come fly with me Ha irritat part del públic i la premsa britànica.

BarcelonaEl dia de Nadal la BBC va estrenar una de les comèdies televisives més anticipades dels últims anys, Come fly with me , el nou xou de l'equip creatiu de Little Britain . La nova sèrie, de la qual s'han emès ja tres episodis, és una paròdia d' Airport -la sèrie documental anglesa que va inspirar el programa de TV3 Aeroport- que fa servir un dispositiu de fals documental similar al que va utilitzar Ricky Gervais a The Office . Com a Little Britain , David Walliams i Matt Lucas interpreten la majoria dels personatges, tirant de maquillatge i pròtesis, sense que importi el gènere o la raça del subjecte. El resultat és un xou irregular i polèmic que va aconseguir deu milions d'espectadors en la seva estrena, però no va convèncer la crítica i va provocar una allau de trucades a la BBC que l'acusaven de racista.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Visca la transgressió

Després de rebaixar la seva fórmula per exportar-la als Estats Units amb Little Britain USA , que no va acabar de seduir el públic nord-americà, Walliams i Lucas recuperen a Come fly with me el seu esperit més iconoclasta, la mala baba que els va convertir en els més populars renovadors de la comèdia britànica. Tot i comptar amb convidats com David Schwimmer (el Ross de Friends) o Rupert Grint (Ron Weasley a la saga de Harry Potter), l'humor de la sèrie rau, com sempre, en l'habilitat dels humoristes per crear personatges recurrents i explorar-los amb lleugeres variacions. De moment, vistos els primers episodis, no hi ha un recanvi a l'altura d'Andy i Lou, el fals discapacitat i el seu sofert company, els ja mítics personatges de Little Britain .

stats