FICCIÓ HISTÒRICA A TVE
Mèdia 02/11/2011

Villaronga roda a Barcelona la minisèrie 'Una carta para Evita'

Arrenca avui a Barcelona el rodatge d'Una carta para Evita, una minisèrie d'Agustí Villaronga per a TVE. En plena postguerra, les vides de tres dones es creuen per la visita oficial de l'esposa de Perón.

Natalia Araguás
2 min
Agustí Villaronga va guanyar nou premis Goya amb la seva pel·lícula 'Pa Negre', entre ells el de millor actriu per a Nora Navas.

Barcelona.Amb l'èxit de Pa negre encara cuejant, Agustí Villaronga torna a posar-se darrere de la càmera per dirigir Una carta para Evita, una minisèrie històrica de dos capítols per a TVE que es rodarà a Barcelona les properes set setmanes. El director mallorquí trasllada ara l'acció a la postguerra, en concret al juny del 1947, durant la visita oficial d'Eva Perón a Espanya. L'Estat es troba aïllat del món després que, a Nova York, les Nacions Unides decideixin per aclaparadora majoria retirar-ne tots els ambaixadors. En canvi, el president argentí trenca l'isolament i hi envia Evita en representació seva, convidada per un agraït Franco. La seva esposa, Carmen Polo, serà l'amfitriona. La recepció es veurà trastocada per la tercera en discòrdia, Juana Doña. Amb el marit i una filla morts durant la guerra, Doña decideix col·locar una bomba a l'ambaixada argentina després de sentir dir al seu titular que Espanya és "un oasi de pau".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'actriu Nora Navas, Goya a la millor actriu pel seu paper de Florència a Pa Negre, dóna vida a aquesta activista comunista que va ser condemnada a mort. La seva família decideix enviar una carta a Evita -interpretada per l'actriu argentina Julieta Cardinali- perquè intercedeixi a favor de l'indult. Completa el trio protagonista Ana Torrent en el paper d'una inamovible Carmen Polo, decidida a parar els peus a la seva molesta convidada internacional. Carmen Maura serà la mare de Juana Doña i Juan Castejón, el dictador Francisco Franco. L'elenc queda reforçat per secundaris com Malena Alterio, Álex Casanovas i María Isasi.

Una carta para Evita està coproduïda per TV3 i la productora Copia Cero. El relat dels fets combina "un caràcter històric i una base testimonial refutada" amb "una fabulació verosímil del que hauria pogut passar en zones oscures", segons explica Villaronga en un comunicat. Amb aquesta minisèrie el director, guanyador de nou Goyas amb Pa negre, s'ha proposat "explorar la intimitat" de tres personatges històrics: "Com són, com se senten i com actuen fora de la història oficial".

stats