Mèdia 08/09/2012

Vladímir Putin, les aficions "d'un esclau"

Selena Soro
2 min
Vladímir Putin, les aficions "d'un esclau"

És un avió? És un ocell? No, és Vladímir Putin volant entre grues. El president rus s'ha deixat caure aquesta setmana a la península de Iamal, al nord-est de Sibèria, per estrenar-se amb l'ala delta. Putin suma així un nou assoliment en la seva llista d'aventures: els últims anys el dirigent ha navegat entre balenes, ha seguit tigres siberians, s'ha fotografiat amb óssos polars i ha fet de pilot, bomber, motorista, arqueòleg i bussejador, segons recullen les agències Efe i Reuters.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Després d'aterrar, Putin va explicar que havia decidit provar l'ala delta quan van explicar-li que es feia servir per ensenyar a les grues les rutes de migració més segures des de Sibèria fins a l'Uzbekistan. El president rus va aconseguir -en el segon vol dels tres que va fer- que cinc grues es posessin a la cua del seu ala delta. Tot i que tres van abandonar la formació, les dues restants van seguir Putin durant quinze minuts. "Són precioses. Tenen tres mesos però ja són bastant grans", va dir el dirigent, que va afegir que se li va fer més difícil conduir l'ala delta que no pas un caça. "Aquí la tècnica de pilotatge és molt més fina. Quan comença a sacsejar-se puja l'adrenalina", va concloure.

Un esclau molt ric

Borís Nemtsov i Leonid Martiniuk, membres destacats de l'oposició de Putin, han elaborat un informe sobre el patrimoni del president rus que han batejat amb el nom de La vida d'un esclau de galera . El document detalla el luxós estil de vida del dirigent. Té 20 palaus i residències repartits per tota la geografia russa a la seva disposició, nou dels quals s'han fet construir durant el seu mandat. La resta, afirma l'informe, han estat reformats amb els diners dels contribuents. En comparació amb ell, la cancellera Angela Merkel i el president nord-americà Barack Obama semblen gairebé pobres: tenen dues residències cadascun.

Putin també compta amb una flota de 43 avions, una quinzena d'helicòpters, 4 iots, desenes de Mercedes i una col·lecció de rellotges -un dels quals val 500.000 euros-, que se sumen al seu salari de 91.500 euros anuals, segons va declarar al desembre. El sou mitjà dels russos queda bastant lluny: 6.800 euros l'any.

Un lavabo de 60.000 euros

Qui hauria pogut dir que Kim Kardashian i Vladímir Putin podrien compartir alguna cosa. L'estrella dels realities nord-americana va adquirir fa poc un lavabo de 80.000 euros que es netejava automàticament. Tot i això, potser el dirigent rus es portaria millor amb Jennifer Lopez , que, com ell, té un lavabo fet d'or. El de l'actriu està valorat en 83.000 euros i té incrustacions de diamants. Putin, aquesta vegada, només se'n va gastar 60.000.

stats