Revistes
Mèdia 19/01/2011

'Vogue' encén la polèmica a França per les fotografies sexis de nenes de cinc anys

Les menors van vestides amb roba i complements de luxe, i ofereixen una imatge més pròpia de models adultes

Albert Castellví
1 min
Algunes de les polèmiques imatges del 'Vogue Cadeaux' amb nenes d'entre 5 i 7 anys

BarcelonaL'editorial de moda del darrer número de la revista francesa Vogue Paris Cadeaux presentava una sèrie de fotografies de tres nenes d'entre 5 i 7 anys vestides amb roba de les marques Versace, Lanvin o Yves Saint Laurent, amb sabates i complements de luxe, maquillades i pentinades com si fossin models adultes. Les imatges han generat una gran polèmica a França, arran de la sensualitat que se'n desprèn, i alguns opinadors ja han assegurat que inciten a la pedofília.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En les fotografies, obra de Sharif Hamza, les menors apareixen estirades a un llit o un divan, o mirant-se al mirall mentre s'emproven la roba. Tot i que la versió oficial és que es tracta del típic joc innocent de les nenes que es vesteixen amb la roba de la mare, el cas és que les postures, els escots i els tacons d'agulla han escandalitzat gran part de la població, en considerar que els valors que transmeten són completament inadequats i que es dóna una imatge erotitzada de la infància.

Entre les veus crítiques s'hi troben les de diversos defensors dels menors, que consideren que les fotografies fan ús de la provocació i la sensualitat de les menors. Els responsables de la publicació no s'han pronunciat.

stats