PAREU MÀQUINES

Volem mesures, Torra! (Per poder-les triturar)

Els diaris unionistes menteixen pel que fa al contingut del discurs d'investidura

Un dels subtítols de la portada de l''Abc', en la qual analitzen el discurs de Torra, diu: "Ni una proposta per millorar la vida als catalans". Deixant de banda el fet que protegir l'escola catalana, per unionista que siguis, també és millorar la vida de tots els catalans, diuen aquesta mentida d'una elocució en què es var dir, per exemple, que "una de les prioritats en matèria social serà la Renda Garantida de Ciutadania" i que es vol "apostar per una transició cap a les energies renovables, amb la voluntat que l'any 2050 tota l'energia generada a Catalunya provingui de fonts renovables". Per no dir el cinisme que suposa denunciar manca de propostes per part de qui ha aplaudit la sistemàtica trituració, per la via del Constitucional, de totes les iniciatives legislatives impulsades per la Generalitat.

L'os del zoo

'El Mundo' encadena tres dies consecutius posant la paraula "titella" en el titular principal de portada. Un cop podria passar com a gracieta, i dos ja és reincidència i, per tant, insult deliberat. Però tres és entrar en algun tipus d'obsessió una mica malaltissa.

Detalls

'El Periódico' titlla Torra de "candidat designat a dit des de Berlín". Sent veritat, em pregunto si és just perfilar-lo així. Diria que el cap de la seva llista, a qui van animar des de Madrid a presentar-se a les eleccions, ha tingut algun contratemps –ell i alguns companys de candidatura– que explica l'anomalia.

Àlbum de titulars

'OK Diario': "Uns cantants de merda: Amaia i Alfred queden 23ens a Eurovisió". (Evidentment, a compte del llibre que ell li va regalar, 'España de mierda', d'Albert Pla).

Més continguts de