NOVES TECNOLOGIES
Mèdia 15/01/2012

WhatsApp, retirat temporalment de l'App Store

L'App Store ha retirat de moment el WhatsApp. La popular aplicació de missatgeria va confirmar ahir que treballen en una nova versió que sigui aprovada. Tot apunta que un error de seguretat n'és el motiu.

Natalia Araguás
2 min
El WhatsApp és l'aplicació de missatgeria instantània amb més usuaris del món i ha viscut un espectacular augment d'usuaris.

BARCELONA"Ho sentim, WhatsApp no està temporalment disponible a iTunes. N'hem remès una nova versió a Apple i estem esperant que s'aprovi i que es publiqui". Amb aquest tuit, l'aplicació de missatgeria gratuïta més utilitzada del món va confirmar ahir al matí que Apple l'ha donat de moment de baixa de la seva botiga d'aplicacions. La retirada no afecta els usuaris d'iPhone, iPad i iPod Touch que ja tinguin instal·lat el WhatsApp al seu terminal. Aquests podran seguir enviant i rebent missatges amb normalitat. Però sí que afecta els clients d'Apple que vulguin descarregar-se l'aplicació: de moment ha desaparegut de l'App Store.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Al tancament d'aquesta edició, la companyia de la poma no havia fet cap declaració. WhatsApp ahir tampoc no en va donar més detalls. El silenci va encendre les xarxes socials i els blogs especialitzats, en què els usuaris comentaven la jugada. Tot apunta que errors de seguretat en l'aplicació poden haver dut Apple a prendre aquesta decisió a l'espera que siguin arreglats.

El dia de Reis es va trobar un forat en la seguretat de WhatsApp, explica Albert Cuesta, expert en tecnologia i col·laborador de l'ARA. Una persona que sabia el telèfon d'una altra va poder enviar missatges com si fos ella a través d'una aplicació per a Windows, assegura. Considera que les conseqüències d'aquesta incidència poden haver portat a la situació actual. Cuesta recorda que les exigències de seguretat de l'App Store són molt altes, en contraposició amb altres models més flexibles, com l'Android Market. De la retirada d'alguna aplicació n'hi ha precedents, com la de l'Skype per a iPad a l'agost.

"No dic que WhatsApp no tingui problemes de seguretat, però no més que altres aplicacions com ara la de Twitter", opina en canvi Àlex Puig, fundador de Shootools.com i expert en la matèria. Ell defensa l'altra tesi majoritària: "Un moviment intern" d'Apple contra WhatsApp per promocionar "alguna cosa semblant". A l'octubre la companyia de la poma va llançar l'iMessage com a alternativa. El seu principal inconvenient és que només permet comunicar-se entre dispositius de l'univers de la poma. Un usuari d'iPhone no pot enviar missatges amb l'iMessage a un dispositiu Android, per exemple.

Des que va aparèixer, WhatsApp ha posat contra les cordes un dels serveis de telefònics fins al moment més rendibles: la missatgeria mòbil. Al desembre Telefónica, Vodafone i Orange van anunciar que passen a l'atac oferint el mateix servei de manera "més segura i fiable". Els primers telèfons amb aquest sistema estaran disponibles al llarg del primer semestre d'aquest any.

stats