Xavier Bosch rep el premi Quim Regàs per la seva "fecunda" trajectòria

El periodista ha dedicat el guardó a Carles Capdevila, mort l'1 de juny

El periodista i escriptor Xavier Bosch, un dels impulsors de l’ARA, ha rebut aquesta tarda al Parlament el premi Quim Regàs en reconeixement a la seva “fecunda trajectòria” tant a la premsa digital i escrita com en ràdio i televisió. Durant l'acte d'entrega, Bosch ha dedicat el guardó a Carles Capdevila, mort recentment.

En el discurs d’acceptació, el premiat ha fet un diagnòstic del periodisme i ha reivindicat la “mirada pròpia” com una eina fonamental per evitar l’autocensura. Bosch també ha advertit dels perills dels mitjans i les  xarxes “que fan prevaler el que impacta per damunt del que importa” i amb “els clics com a comptadors que valoren a l’instant”. “Les xarxes ens tenen sotmesos a la síndrome de la por pel marcatge que ens fan. Aquest marcatge constant, que abans ens feien des de dalt, ara ens el fan, de manera a vegades cruel, en les xarxes socials”, ha afegit. 

Bosch ha rebut el guardó de mans de Carme Forcadell, presidenta del Parlament, que  ha fet una crida als periodistes perquè defensin “sempre els seus drets i les seves llibertats, perquè en depenen drets i llibertats de tota la ciutadania”. 

Santi Nolla, president del jurat, ha destacat que Xavier Bosch “simbolitza el periodista total, el que avui anomenaríem periodista 'premium', per la diversitat, la innovació i el rigor, perquè consulta absolutament totes les dades”.