SEGURETAT A LA XARXA
Mèdia 12/07/2012

Yahoo! confirma el robatori de 400.000 noms i contrasenyes

Els 'hackers' reivindiquen l'atac com un avís per demostrar l'escassa seguretat de la plataforma

Ara
1 min

BarcelonaUn grup de 'hackers' ha recopilat i distribuït a la xarxa un total de 400.000 noms i contrasenyes d'usuaris de la plataforma de correu Yahoo!, segons ha confirmat aquest divendres la mateixa companyia.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Yahoo! ha comunicat que les dades pertanyen a un antic arxiu de la xarxa Yahoo Contributor, i afirma que es tracta de menys del 5% dels comptes oberts que tenien contrassenyes vàlides.

Els 'hackers' han allotjat el document en un 'hosting', de manera que l'accés per part d'usuaris és difícil. Segons aquest grup anònim de ciberactivistes, l'atac és un avís per demostrar l'escassa seguretat de Yahoo! Al final del document, afirmen: "Esperem que les parts responsables de la gestió de la seguretat d'aquest subdomini s'agafin això com un toc d'atenció, i no com una amenaça", tal i com publica Mashable.

Després de LinkedIn i Play Station

El passat mes de juny, la xarxa professional LinkedIn va reconèixer que s'havien violat els perfils de 6,4 milions d'usuaris, que van haver de crear comptes nous després que fossin desactivats. El llistat es va publicar en un fòrum especialitzat per a 'hackers' russos que les autoritats estan investigant.

L'any passat, el servei 'online' de PlayStation també va patir l'atac del 'hackers', que van accedir a la informació confidencial dels seus usuaris.

stats