L'ENTREVISTA DEL DIRECTOR
Mèdia 17/06/2012

Yasmina Reza: "Escriure no serveix per a res"

Entrevista de Carles Capdevila a Yasmina Reza, la dramaturga que ha triomfat amb 'Art', que Flotats i Pou van portar a Barcelona el 1994, i 'Un Déu salvatge', que Polanski ha convertit en pel·lícula gràcies a l'ajut de Jodie Foster

Ara
1 min
"La moral acaba on comencen els nervis"

BarcelonaEn l'entrevista hi trobareu reflexions com aquestes:

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Jo tinc una convicció personal, que és amb la que escric: la moral que ens agradaria tenir s’acaba amb els nervis. Els nervis són superiors a la moral. Quan els nervis arriben, la moral s’ensorra. I és així com jo escric".

"Detesto el fet cultural, és espantós. Ocupa el lloc de la intel·ligència, de l’opinió pública. La gent confon completament el que és la verdadera cultura, que és difícil, que és rara, que és íntima, que és profunda, amb el fet cultural, és a dir, amb el consum de la cultura".

"Jo no vull donar un missatge, no vull dir que veig el món d’aquesta manera, perquè no és cert. Però no em molesta que la gent interpreti el que vulgui".

"Sóc alegre però no optimista. Optimista sobre què? Sobre la naturalesa humana, sobre la societat occidental... Sobre què? Sóc optimista individualment, és a dir, penso que les coses funcionaran a escala individual".

Podeu llegir l'entrevista a l'Ara Premium.

stats