06/06/2018

Adeu, Rajoy, adeu: tres maneres d'acomiadar-lo

2 min
portada abc 6/6/18

Barcelona1) La primera pàgina de l''Abc' mostra Rajoy fent un d'aquests somriures seus forçats i esforçats, com de portada de disc de Richard Clayderman. El titular és una cita seva: "A les ordres de qui escolliu". Se'n destaca, doncs, la voluntat de servei i se li permet la sortida per la porta gran i de cara, en comptes de mostrar-lo d'esquena i amb la silueta de la puntada de peu encara marcada al cul. Catòlica pietat.

2) 'El País' ni tan sols dedica al ja expresident titular propi en portada. Només n'hi dona la meitat d'un, i reserva l'altra meitat per seguir ensabonant el seu insensat favorit: "Rajoy dimiteix al PP; Sánchez forma un govern d'experts". Parlar de perfils "experts" és més amable que dir-ne "de partit". I tot i que és cert que Economia i Hisenda estaran en mans de tècniques de primer nivell, hi ha noms com Carmen Calvo, Josep Borrell i Meritxell Batet que pertanyen clarament a l'àmbit polític. Fixem-nos, sinó, en la proposta de situar José Luis Ábalos a Foment: que la persona que reparteix la pasta sigui alhora el secretari d'organització del partit és una estratègia que ja va adoptar Zapatero –quan va nomenar José Blanco– per pacificar els sempre díscols 'barons'.

3) 'La Razón', que feia temps que no es marcava un titular a l'estil del mític "Desgrecia" –quan Syriza va guanyar les eleccions gregues–, es despenja aquest dimecres amb "PPost Rajoy": un joc de paraules per amagar que no es vol dir gaire res. Suposo que el director, Francisco Marhuenda, deu estar molt descol·locat. Ell, que havia treballat frec a frec amb Rajoy abans de recalar al diari. Ell que, dissabte, piulava: "Em sap greu donar el disgust a l'esquerra: dimarts Rajoy anunciarà que segueix com a cap del grup parlamentari". Es queda sense algú a qui fer de portaveu i, a sobre, ja es veu que de pitonisso no se'n sortirà.

stats