L'ARA FA UN ANY
Mèdia 27/11/2011

Per al primer aniversari, un ARA gegant i 12 històries d'èxit

L'ARA celebra aquest diumenge el seu primer aniversari regalant als lectors un suplement de format gegant que presenta 12 de superació personal. El pòster central és una creació del fotògraf Joan Fontcuberta

Ara
2 min
La portada del suplement gegant del primer aniversari de l'ARA / XAVIER BERTRAL

BARELONA.L'ARA fa un any i vol celebrar-ho amb tots els lectors. Per això aquest diumenge el diari s'acompanya d'un suplement especial de setze pàgines el doble de grans de l'habitual, que recull les històries de dotze persones que s'han enfrontat a la vida amb valentia i optimisme, i que se n'han sortit. Un d'ells és Juti Gusi, un ramader que ha creat la primera granja de llet d'euga de Catalunya, per comercialitzar el producte que, contra tot pronòstic, li va salvar la vida: gràcies al consum de llet d'euga, va aconseguir millorar el seu estat de salut i fer-lo apte per a un trasplantament de fetge després que els metges l'advertissin que li quedava poc temps de vida.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'especial també recull, per exemple, el cas d'Ana Pérez, una bibliotecària que ha aconseguit transmetre la passió per la lectura als interns de la presó de Lledoners, al Bages. El seu grau d'implicació i esforç és tan gran que s'ha acabat convertint en la treballadora més ben valorada per parts dels presos.

Els millors fotògrafs

Cadascuna d'aquestes dotze històries s'acompanya d'una fotografia en blanc i negre de gran format captada per algun dels professionals de la fotografia més destacats de Catalunya, que l'ARA ha reunit per a l'elaboració d'aquest especial. Joan Guerrero, Gustau Nacarino, Robert Ramos, Miquel Anglarill, Salvador Sansuan, José María Alguersuari, Agustí Carbonell i Francesc Fàbregas s'han unit als fotògrafs habituals de l'ARA, Francesc Melcion, Xavier Bertral i Pere Tordera, per il·lustrar el suplement del primer aniversari del diari.

A això cal afegir-hi el pòster que ocupara les pàgines centrals de l'especial, que és obra de Joan Fontcuberta, un dels fotògrafs catalans més reconeguts internacionalment. A partir de centenars d'imatges publicades durant els primers dotze mesos de vida de l'ARA, fotografies enviades pels lectors i retrats dels treballadors, Fontcuberta ha creat una nova imatge al·legòrica de l'aniversari.

Opinions de luxe

Al costat d'aquests dotze exemples d'esforç i superació, el suplement Ara ens en sortim compta també amb dotze articles d'opinió de persones que veuen el món tocant de peus a terra, però amb optimisme, i que, en temps de crisi i de males notícies, ofereixen motius per a l'esperança en camps tan diversos com la ciència, l'economia, l'ensenyament i el medi ambient. El director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Josep Ramoneda; el catedràtic d'història de la Universitat de Barcelona Antoni Segura; el director de l'Escola de Cultura de la Pau, Vicenç Fisas; la responsable de continguts d'Infonomia, Teresa Turiera, o el director del Centre Unesco de Catalunya, Miquel Essomba, són alguns dels convidats de luxe que participen en aquesta edició gegant que l'ARA regala a tots els seus lectors per celebrar el seu primer aniversari.

stats