EL 'PRIME TIME' DE LES TELEVISIONS
Mèdia 13/09/2011

Els àliens de Spielberg aterren a Cuatro

Cuatro lluitarà en el prime time de dimarts amb Falling skyes . La sèrie, produïda per Steven Spielberg, arriba amb l'aval d'haver estat la més vista de la televisió per cable americana aquest estiu.

àlex Gutiérrez M.
2 min
El protagonista és un professor que s'ha de convertir en heroi i esbrinar per què els extraterrestres li han segrestat un fill.

Barcelona.Els extraterrestres van arribar a la Terra fa sis mesos i han delmat el planeta. Els pocs supervivents -personatges corrents obligats a assumir un involuntari paper d'herois- tenen una última oportunitat per foragitar els invasors. Aquest és el punt de partida de Falling skies , la nova sèrie que estrena Cuatro aquest vespre, a partir de dos quarts d'onze, amb un doble episodi.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Ambientada a Boston, el personatge principal, Tom Mason, l'encarna l'actor Noah Wyle, que va interpretar durant quinze anys el metge John Carter a Urgencias . Mason és un professor que ha perdut la dona en el desembarcament dels alienígenes i al qual els extraterrestres li han segrestat un dels seus tres fills, sense que en quedi clar el motiu. Altres companys seus de repartiment són Moon Bloodgood ( Terminator salvation ), Will Patton ( Armageddon ), Colin Cunningham ( Living in your car ) i Sarah Shanguin Carter ( Shark ).

El productor de Falling skies és Steven Spielberg, a través de la companyia Dreamworks, tot i que la direcció del projecte ha recaigut en Robert Rodat, el guionista de Salvar el soldat Ryan (pel·lícula per la qual va ser nominat a l'Oscar). Aquesta primera temporada consta de deu episodis de 45 minuts de durada cadascun. Malgrat els noms associats a la sèrie, es tracta d'una producció relativament modesta, si més no comparada amb Terra nova , el seu gran projecte de ficció televisiva, que costa 4 milions de dòlars per episodi.

A Espanya la sèrie arriba només tres mesos després que s'hagi estrenat als Estats Units i competirà amb el concurs Ahora caigo , presentat per Arturo Valls a Antena 3, i amb la primera part de la minisèrie sobre Tita Cervera a Telecinco. A Catalunya s'enfrontarà també amb l' APM? de TV3.

Èxit als Estats Units

Entre les ficcions de la nova temporada televisiva, aquesta sèrie arriba amb l'aval d'haver superat amb nota el seu pas pels Estats Units. Allà també va debutar amb un doble capítol, que va ser vist per 5,9 milions de persones, la millor arrencada de l'any en la televisió per cable, per sobre de The walking dead i Juego de tronos .

No era només una qüestió d'expectatives: l'últim capítol va aplegar 5,6 milions d'espectadors. Aquest seguiment li ha comportat la renovació per a una segona temporada de deu episodis més, que estrenarà la cadena TNT Network l'estiu de l'any que ve. A més, els productors han aconseguit vendre Falling skies a 75 països.

stats