Televisió

Ha començat l'entrevista amb mocador, però l'ha acabat sense

Ana Pastor, 'trending topic' mundial gràcies a la seva entrevista a Ahmadinejad

La presentadora de 'Los desayunos de TVE' ha fet la primera entrevista d'un mitjà occidental al líder iranià

Ana Pastor no ha escatimat preguntes en l'entrevista en exclusiva que el president de l'Iran, Mahmud Ahmadinejad, li ha concedit, i que ha estat la primera que li ha fet un mitjà occidental. La presentadora de Los desayunos de Televisión Española ha estat avui a Teheran per parlar amb el líder iranià, a qui ha preguntat sobre temes tan delicats com el conflicte a Líbia i la relació d'Ahmadinejad amb Muammar al-Gaddafi, però també la falta de llibertats a l'Iran, la repressió que hi pateixen els homosexuals o la discriminació de les dones, entre d'altres aspectes.

Ahmadinejad ha responsabilitzat els països occidentals de les revoltes al món àrab, ja que "venen armes als dictadors", i ha advertit que "una intervenció militar a Líbia seria la pitjor opció". En aquest sentit, el líder iranià ha demanat a Occident que abandoni la seva "visió colonialista" del món, i ha assegurat també que el seu país respecta totes les mesures de seguretat en relació amb les centrals nuclears.

L'entrevista no ha passat desapercebuda, i els múltiples comentaris que se n'han fet a Twitter han convertit el nom de la presentadora en trending topic a nivell mundial. Cal destacar, a més, que Pastor ha començat l'entrevista amb un mocador al cap, tal com exigeix la llei islàmica, però a mesura que avançava l'entrevista li ha anat caient, i les últimes preguntes les ha fet amb el mocador al coll i el cap totalment descobert. Malgrat que està prohibit al país, Ahmadinejad no hi ha posat cap objecció.