Mèdia 18/11/2014

Una entitat animalista demana que no s'utilitzin animals al programa 'Killer karaoke'

FAADA denuncia que l'espai de Mediaset provoca estrès als rèptils i adverteix que podria estar infringint la llei

Ara
2 min
Una concursants de 'Killer karaoke' envoltada de rèptils / MEDIASET

BarcelonaL'entitat animalista FAADA ha iniciat una campanya per demanar a Mediaset que deixi d'utilitzar animals al programa de Cuatro 'Killer karaoke', que obliga els concursants a cantar en situacions extremes que sovint inclouen la presència d'animals, especialment rèptils, granotes i insectes. Segons l'organització, que ha iniciat una recollida de signatures a Change.org, Mediaset podria estar "fregant la il·legalitat" si, com diuen els responsables del concurs, els animals utilitzats provenen d'un zoològic, ja que la llei "justifica l'existència" d'aquests espais "com a centres de conservació, educació i investigació".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A més, diu FAADA, la Comunitat de Madrid prohibeix "sotmetre els animals a qualsevol pràctica que els pugui produir patiments o danys injustificats", així com mantenir-los "en instal·lacions inadequades per a la pràctica de les cures i l'atenció necessaris d'acord amb les seves necessitats etnològiques segons raça i espècie" i "utilitzar-los en espectacles i altres activitats que impliquen crueltat o maltractament, que puguin ocasionar-los patiments o fer-los objecte de tractaments antinaturals".

L'entitat, però, recull les opinions de diversos veterinaris que asseguren que el programa vulnera aquestes regulacions. "El simple fet de treure aquests animals del seu lloc habitual els crea estrès, però si a més aquests animals són barrejats entre ells, i n'hi ha alguns que podrien ser preses d'altres, com les granotes de les serps, en un espai tan reduït i que no coneixen, encara els en crea més", diu Luis Flores, que considera que aquestes pràctiques es poden considerar "maltractament animal" per la "falta de respecte als animals".

Per la seva banda, Albert Martínez, director científic del Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC) assenyala, entre altres aspectes, que el programa posa en espais humits animals autòctons de climes desèrtics, com els dragons barbuts australians; que algunes iguanes mostren ferides provocades probablement pels intents de fuga dels terraris; o que alguns animals són agafats de forma incorrecta. "Aquestes situacions són coneguts agents estressants en rèptils" i "l'estrès predisposa a malalties secundàries", adverteix Martínez.

stats