Mèdia 28/07/2019

‘Tot anirà bé’ porta l’humor quotidià a TV3

La sèrie s’estrena aquesta nit a les 21.55 h a la cadena pública i segueix el còmic i guionista Oriol Parreño mentre intenta trobar una solució als problemes de la vida quotidiana amb un punt de surrealisme i comèdia

Britt E. Ruitenberg
4 min
‘Tot anirà bé’ porta l’humor quotidià a TV3

Tothom, al llarg de la vida, ha tingut un petit moment de crisi existencial. Hem tingut inseguretats sobre la parella, la feina, la por de fer-nos grans i, fins i tot, hem intentat trobar sentit a aquella broma que ens va fer un company. Tot de dubtes que ens han fet el dia a dia una mica més feixuc, però que, si els mirem amb perspectiva, ens adonem que no eren per tant i ens en riem. Al cap i a la fi, l’humor és la millor medicina per als problemes diaris, i d’això precisament tracta Tot anirà bé, el nou programa de TV3 que s’estrena aquesta nit a les 21.55 h.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La cara d’aquest nou espai d’humor és Oriol Parreño, còmic i guionista que va començar la seva trajectòria a la televisió amb El foraster. Ara el nou projecte que té entre mans és Tot anirà bé i, segons avança, “és un programa molt boig”.

“La sèrie narra les vicissituds d’un guionista a qui constantment li passen coses i es pregunta el perquè de tot això. No són dubtes que només té ell, sinó que són debats interns que tenim tots i, amb humor, intento trobar-hi solució”, explica Parreño.

Format per sis capítols que es podran veure cada dilluns a les 21.55 h i cada diumenge a les 13.30 h a TV3, Tot anirà bé és una espècie de catarsi sobre els dubtes existencials amb la pregunta final de “Per què ens mengem tant el coco?” La sèrie segueix Parreño, que és el guionista i el protagonista d’aquest nou projecte, mentre afronta els problemes diaris. Però el programa no és una simple reflexió pedagògica sobre la quotidianitat, assegura Parreño, sinó que fa un pas més enllà. Amb un humor i un estil del tipus Woody Allen, les peripècies de Parreño voregen el surrealisme: “Hi haurà un desdoblament del protagonista que permetrà veure el seu món interior, que és on tindran lloc les reflexions”.

A Tot anirà bé, Oriol Parreño es converteix en l’antiheroi que recorda que, davant d’un problema, el millor és aplicar l’humor. Al llarg dels capítols, el protagonista se servirà de l’ajuda de figures històriques per superar determinades situacions. Edgar Allan Poe intervindrà per pensar sobre la por, mentre que en un altre episodi les aportacions d’Amy Winehouse ajudaran Parreño a tirar endavant. A més, en aquesta recerca del benestar intern el protagonista també parlarà amb amics, companys i la seva mare -un personatge que encarnarà la seva mare de veritat- i farà teràpies que interpretaran actors ben diversos.

Una de les cares reconegudes de Polònia, Judit Martín, serà l’encarregada d’una teràpia xamànica molt boja, mentre que amb l’actriu Carla Ramos farà una teràpia de menyspreu. Després, Parreño també conversarà sobre l’edat amb Ramon Gener, que l’enlluernarà amb una reflexió personal.

La participació d’aquests personatges i de la seva autèntica mare donen un toc de realisme a la sèrie. De fet, Parreño comenta que aquest era un dels objectius i que no han volgut “posar gent gaire coneguda” perquè volien “un perfil més normal per tal que la gent s’hi pogués sentir més identificada”.

Així doncs, el primer capítol s’obre amb un problema amb el qual qualsevol persona es pot sentir identificada. Comença amb una crisi a la feina, on el protagonista no se sent valorat. Parreño tindrà problemes per entregar uns guions a temps, i l’estrès farà que acabi a urgències. Aleshores, en el seu intent de prendre’s les coses amb més calma, buscarà el consell de gent que domina el tema, des d’un senyor que porta una grua fins a Jesús de Natzaret o el gran Edgar Allan Poe.

El gener del 2019 es va acabar de rodar la primera temporada de Tot anirà bé,però la idea d’emprendre aquest projecte va sorgir molt abans. Concretament, va néixer d’una conversa amb uns amics, detalla Parreño. “Ens preguntàvem moltes coses: si tenir fills, per què no ens agrada fer-nos grans, el motiu pel qual diem mentides piadoses... Em vaig adonar que m’agradaria explicar les coses que em passen pel cap,i llavors amb la Merlí Marlowe, directora del programa, vam començar a donar-li forma i a visionar el programa”.

Tot i tenir el guió més o menys definit, no va ser fàcil que fos acceptat per la cadena. “Des de TV3 els va costar acceptar-ho pel tipus de format, ja que el surrealisme costa molt d’entendre -afirma Parreño-. Hi ha molta subjectivitat que, de vegades, dificulta la sintonia amb l’espectador”. Finalment, però, Sígfrid Gras, cap de programes i continguts de TV3, i Miquel Garcia, cap de nous formats de la cadena, van acabar confiant amb el projecte.

Tot anirà bé se suma a les estrenes d’estiu de la cadena pública, seguit per Globus sonda, Coolhunters i Lokus day. De moment només té una temporada, que s’anirà veient fins al 22 de setembre, però Parreño creu que “el format de la sèrie, que és ben diferent, promet i fa pensar que hi podria haver una continuació”.

stats