Mèdia 22/07/2020

La periodista Anna Bosch guanya el premi Ernest Udina a la trajectòria europeista

L'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya en destaca l'estil "innovador i pròxim"

Ara
2 min
Anna Bosch

BarcelonaL'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) ha concedit a la periodista de Televisió Espanyola Anna Bosch el premi Ernest Udina a la trajectòria europeista 2020. El jurat en destaca especialment la feina com a corresponsal de la televisió pública estatal a Washington, Moscou i Londres, la d'enviada especial en diversos conflictes i la de reportera en programes informatius.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

També s'ha valorat "el seu estil innovador i pròxim, que aconsegueix fer entenedores a l'audiència les complexes relacions internacionals". Segons l'APEC, aquesta capacitat "s'ha fet palesa de nou amb la seva cobertura del Brexit" i també en la seva activitat a les xarxes socials, "on ofereix les claus per interpretar l'actualitat internacional lluny dels grans titulars i sempre amb una mirada especial sobre la realitat europea". Així mateix, el jurat destaca "l'aportació proeuropea" que Bosch fa al llibre Europa soy yo, amb reflexions "fruit d'una visió compromesa amb Europa i els seus valors, i la solidaritat i l'entesa que haurien d'inspirar la construcció europea".

Anna Bosch, nascuda a Barcelona el 1963, va iniciar la seva carrera periodística en l'àmbit radiofònic i entre el 1992 i el 1994 va formar part de l'equip que va posar en marxa el canal de notícies paneuropeu Euronews. Posteriorment va entrar a TVE, on va fer de corresponsal i on actualment treballa al programa de reportatges d'actualitat internacional En portada. El 2013 l'Associació de Periodistes Europeus li va concedir el guardó Salvador de Madariaga.

El premi Ernest Udina se sol anunciar el 9 de maig, coincidint amb el Dia d'Europa, però en aquesta ocasió s'ha ajornat a causa de la pandèmia de covid-19. Està previst que l'acte de lliurament tingui lloc durant la tardor. El guardó té el suport de la Fundació Bancària La Caixa, el Col·legi de Periodistes de Catalunya, la Representació a Barcelona de la Comissió Europea, l’oficina del Parlament Europeu a Barcelona, la conselleria d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, l’Ajuntament de Barcelona i Diplocat. Des que es va instaurar, l'any 2006, l'han rebut Jaime Arias, Margarita Rivière, l’Agence Europe, Andreu Claret, Cristina Gallach, Martí Anglada, Soledad Gallego-Díaz, David Gardner, Eliseo Oliveras, Nick Malkoutzis, Samuel Aranda, Can Dündar, Griselda Pastor i Jean Quatremer.

stats