FICCIÓ

Antena 3 fa front a ‘GH Vip’ amb ‘New Amsterdam’

La sèrie s’inspira en l’hospital públic més antic dels EUA

A partir d'aquest dijous, el metge Max Goodwin (Ryan Eggold), protagonista de la sèrie New Amsterdam, serà l’encarregat de plantar cara a Gran Hermano VIP, el reality de Telecinco que domina les audiències de dijous. Antena 3 aposta per aquest drama mèdic, un dels èxits de la temporada de la cadena NBC, per intentar fer-se un forat en un prime time en el qual, a banda de GH Vip, destaquen altres pesos pesants com Estoy vivo (La 1) i Pesadilla en la cocina (La Sexta).

Inspirada en l’hospital públic més antic dels Estats Units, el Bellevue de Nova York, la ficció se centra en la vida del brillant i encantador doctor Max Goodwin, recentment nomenat director mèdic del centre. Tan bon punt assumeix el càrrec, el doctor comença a buscar alternatives als problemes del centre amb un objectiu clar: portar l’hospital als seus anys de glòria i millorar l’atenció dels pacients. Sense acceptar un no com a resposta, Goodwin busca trencar amb l’ statu quo i demostra que no es pensa aturar davant de res ni de ningú per donar una nova vida a un hospital amb poc personal, sense finançament i amb mala fama.

La sèrie ha agafat com a punt de partida les memòries Twelve patients: life and death at Bellevue Hospital ( Dotze pacients: vida i mort a l’hospital Bellevue ), del doctor Eric Manheimer, i ha sigut dirigida per Kate Dennis (que ha estat darrere d’episodis de The handmaid’s tale i GLOW ). Amb Ryan Eggold ( The Blacklist ) al capdavant, la producció compta en el seu repartiment amb Freema Agyeman ( Sense8 ) com la doctora Helen Sharpe, Janet Montgomery com la doctora Lauren Bloom i Jocko Sims com el doctor Floyd Reynolds, entre altres.

Amb l’estrena en obert de la sèrie, la cadena generalista torna a apostar per la ficció internacional com a estratègia per atraure audiència en una franja horària complicada, com ja va fer anteriorment amb Joc de trons, The handmaid’s tal e o Big little lies. Tal com va passar amb els tres casos citats, Atresmedia ha adquirit els drets de New Amsterdam un cop la sèrie ja havia estat estrenada anteriorment en una plataforma en streaming, en aquest cas a Amazon Prime Video. A més, segons la seva graella, Antena 3 té intenció d’oferir-ne dos capítols setmanals, cosa que farà que l’emissió acabi a tres quarts d’una de la matinada.