Televisió
Mèdia 09/12/2010

Antena 3 i la BBC coprodueixen una sèrie documental sobre la vida polar

Tindrà set episodis, i es preveu que s'estreni d'aquí a un any

Albert Castellví
1 min

BarcelonaAntena 3, la BBC i Discovery Channel han posat en marxa conjuntament un projecte per la realització d'una sèrie documental centrada en les espècies que habiten en les dures condicions de vida de l'oceà Àrtic i de l'Antàrtida. L'impulsor del projecte és Alastair Fothergill, responsable d'altres grans produccions documentals de la televisió pública britànica com Planeta azul o Planeta tierra, guanyadores de diversos premis.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquesta nova sèrie, que es titularà Planeta helado, constarà, en principi, de set entregues, i es preveu que s'estreni durant la tardor de 2011. Segons la directora d'Antena 3 Films i de Producció Aliena de la cadena, Mercedes Gamero, s'inclourà dins de la programació del canal Nitro, que d'aquesta manera guanyaria més entitat pròpia. Gamero ha defensat la gran sensibilitat d'Antena 3 amb els "missatges ecològics", sobretot arran del documental Una veritat incòmoda, dirigit per Al Gore. De fet, la cadena també ha comprat els drets d'emissió d'una altra producció de la BBC, Planeta humano, que mostra les relacions entre humans i naturalesa arreu del món.

El rodatge de Planeta helado, que ja està en marxa, s'està fent amb càmeres d'última generació que, segons els responsables de la producció, permeten filmar els animals des de la distància i, per tant, sense molestar-los. Entre els protagonistes de les sèries hi haurà els óssos polars, els pingüins, els llops àrtics i els albatros.

stats