UN ESPAI POLÈMIC
Mèdia 11/11/2011

Els anunciants augmenten la pressió contra 'La noria'

Màxima audiència però mínima facturació publicitària. Algunes de les marques de primera línia han retirat els seus espots de La noria, cosa que ha fet reduir en 228.000 euros la seva recaptació.

àlex Gutiérrez M.
2 min
Jordi González va recordar que la mare del Cuco també havia estat entrevistada a Antena 3 i Cuatro "en les mateixes condicions".

Barcelona.La noria de Telecinco segueix girant, però ho fa notablement més lleugera de publicitat. Dissabte passat el programa presentat per Jordi González va emetre la polèmica entrevista a la mare del Cuco -el menor acusat d'haver encobert el crim de Marta del Castillo- i ho va fer amb 36 anunciants menys que la setmana anterior (un 66,7%). El nombre d'espots també va caure estrepitosament: si el dissabte anterior durant les dues primeres hores en van emetre 57, dissabte passat només en van ser 15, autopromocions a banda.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Tenint en compte el cost de cada anunci (que es calcula a partir de l'impacte i l'audiència) el descens d'ingressos per a la cadena de Fuencarral se situaria en uns 228.000 euros. El preu, però, només es va pagar en euros i no pas en audiència: l'emissió va batre el rècord de la temporada, amb 2,4 milions d'espectadors (375.000 a Catalunya) i un share del 18,6% (tres dècimes menys a Catalunya).

Mercedes-Benz ha estat l'última marca a sumar-se de manera explícita al boicot. Amb ella ja són 24 les companyies que han manifestat públicament no voler els seus anuncis al programa. Un post del blogaire Pablo Herreros va posar en marxa la campanya. Ell s'ha confessat el primer sorprès per l'abast que ha tingut. "Mai vaig pensar que podria aconseguir tant. Fa anys que no suporto la baixesa moral portada a l'extrem en què es rabegen algunes cadenes. I no els esmento no pas per por sinó perquè el més bonic d'això que construïm no és anar a la contra de res, sinó a favor d'una televisió millor".

Jordi González, absent a Twitter

Jordi González era un dels periodistes més actius a Twitter, i també un dels que hi tenia més seguidors (al voltant de 100.000). Però el 4 de novembre va tuitejar un lacònic "Twitter OFF" i des d'aleshores ha emmudit a la xarxa, coincidint amb la polèmica. El seu penúltim tuit admetia interpretacions: "Quan a un imbècil li assenyalen la lluna, es fixa en el dit". La cadena tampoc no s'ha pronunciat.

stats