xarxes
Mèdia 09/09/2011

Una aplicació per a iPhone i iPad detecta els 20 catalans que tenim més a prop a l'estranger

De moment, compta amb més de 2.000 catalans localitzats. L'11 de setembre s'estrenarà la versió per a dispositius Android

Acn
1 min
Interfície de l'aplicació 'JoSocAqui.cat', que localitza en un mapa els 20 catalans més propers a l'usuari

BadalonaUna nova aplicació per a dispositius mòbils detecta els 20 catalans que tenim més a prop quan som a l'estranger. El programari està disponible per a iPhone i iPad i aquest 11 de setembre s'estrenarà la versió per a dispositius amb tecnologia Android. De moment, compta amb més de 2.000 catalans localitzats.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Els catalans som a tot arreu" ha sigut la premissa amb què l'empresa barcelonina D'Artagnan Consultoria SL, amb Manuel Casals Pijoan com a principal promotor, ha ideat l'aplicació JoSócAquí, que té com a objectiu posar en contacte catalans que es troben en posicions GPS properes. El programari conforma un cens anònim de persones naturals de Catalunya dispersades pel món, i els permet xatejar entre elles a través dels dispositius mòbils.

L'aplicació detecta els 20 catalans que l'usuari té més a prop, i els permet comunicar-se amb missatges de 119 caràcters que poden incorporar imatges sobre "temes, sentiments i debats propis de Catalunya", segons defineixen els mateixos promotors del programa. Hi ha fotografies, per exemple, de castellers, d'allioli, del Floquet de Neu o del Barça.

A l'aplicació s'hi pot registrar tothom que tingui un telèfon mòbil iPhone o una iPad amb connexió a internet i sigui capaç de resoldre tres preguntes senzilles sobre Catalunya. Es tracta de qüestions fàcils de respondre sobre aspectes de la cultura catalana –diuen els ideòlegs– a mode de petit test de catalanitat.

L'aplicació es pot descarregar gratuïtament a través de la botiga online d'aplicacions d'Appleonline.

stats