Mèdia 23/07/2012

'De aquí a la eternidad'

àlex Gutiérrez M.
1 min
'De aquí a la eternidad'

1 . Per l'escena del petó a la platja, inevitable número 1 en qualsevol rànquing de petons de cinema. Va ser idea de Burt Lancaster fer-se el petó estirats, en comptes de drets. L'audàcia del director Fred Zinnemann va fer la resta perquè els espectadors entenguessin que allò era més que un petó: el picar furiós de les onades sobre els cossos enganxats de Lancaster i Deborah Kerr era metàfora d'un altre tipus d'embats més carnals. Algunes còpies tenen l'escena retallada. No és censura: els projeccionistes retallaven fotogrames com a record.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

2 . Perquè conté el millor paper de Frank Sinatra (tot i que ell preferís el de ionqui a L'home amb el braç d'or ). La llegenda -desmentida- diu que la famosa escena del cavall mort a El Padrí està inspirada en les presumptes pressions que va fer la Màfia perquè Sinatra tingués el seu paper al film. La realitat és més prosaica: la seva dona d'aleshores, Ava Gardner, va aconseguir la complicitat de la dona de Harry Cohn, el president de la Columbia. Sinatra va acceptar cobrar només 8.000 dòlars. A Lleveu àncores! , vuit anys abans, n'havia cobrat 130.000.

3 . Perquè va inspirar el títol From her to eternity [ D'ella a l'eternitat ], un dels discos més intensos del rock, gentilesa de Nick Cave and the Bad Seeds.

stats