'Time'
Mèdia 15/12/2010

La revista 'Time' contradiu els seus lectors i nomena Mark Zuckerberg com el personatge de l'any

En la votació popular havia guanyat Julian Assange, fundador de Wikileaks. Molts internautes critiquen la decisió a Twitter

Albert Castellví
1 min
Mark Zuckerberg, personatge de l'any segons 'Time'

BarcelonaMark Zuckerberg és el personatge més influent del 2010 segons els editors de la revista Time, que han col·locat a la seva portada la foto del creador de la xarxa social Facebook. Ha estat una decisió envoltada de polèmica, ja que fa dos dies els lectors de la revista havien considerat, a través d'una votació popular, que aquest reconeixement havia de recaure en Julian Assange, el fundador de Wikileaks.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Tot i que la decisió final a l'hora de nomenar el personatge de l'any depèn sempre dels editors de la revista, el fet que no s'hagi seguit l'opinió dels lectors ha provocat fortes crítiques entre els usuaris de Twitter, curiosament, la xarxa "rival" de Facebook. Molts internautes consideren que Time no ha tingut prou valor per donar aquest títol honorífic a una figura tan controvertida com Assange, tot i que el personatge de l'any no és un reconeixement a les bones obres d'una persona, sinó a la seva influència, ja sigui positiva o negativa, com ho demostra el fet que en anteriors ocasions hagi recaigut en Adolf Hitler o Iosif Stalin.

Per justificar la seva decisió, el subdirector de Time, Richard Stengel, ha destacat que "la xarxa social creada per Zuckerberg ha posat en contacte 500 milions de persones", fet que convertiria Facebook en el "tercer país més gran del món, amb gairebé una desena part dels habitants del planeta".

stats