TELEVISIÓ PÚBLICA
Mèdia 22/02/2012

Una auditoria interna de TVE revela costos d'emissió superiors a les privades

Segons el ministre d'Hisenda, hi ha costos d'emissions "molt elevats" i sous de directius "molt alts" en comparació amb les privades

Efe
2 min

MadridUna auditoria interna de TVE ha revelat que hi ha costos d'emissions "molt elevats" en comparació amb el que tenen les televisions privades, així com sous de directius "molt alts".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Així ho ha anunciat aquest dimecres el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, al ple del Congrés en resposta a una pregunta formulada pel diputat socialista Juan Luis Gordo sobre quines actuacions pensa emprendre el govern espanyol per garantir la viabilitat econòmica i financera de la Corporació RTVE després de la reducció de 204 milions d'euros del seu pressupost ordinari.

A més, el PSOE ha ofert al govern espanyol pactar els ajustos necessaris a l'ens, així com la renovació dels seus òrgans directius.

Montoro ha explicat que aquests dies s'està coneixent el resultat d'aquesta auditoria interna i ha assenyalat que la reducció del pressupost de RTVE era "obligat", en un plantejament de minoració del total de la despesa pública a Espanya.

També ha "recollit el guant" llançat pel diputat socialista per arribar a acords i així tenir un autèntic servei públic de televisió, "eficient i transparent".

Montoro ha indicat que el govern espanyol "respecta i valora els mitjans de comunicació públics" i ha traslladat la seva "preocupació" per la situació econòmica i financera que estan travessant tant els mitjans privats com els públics.

Així mateix ha garantit que l'executiu preservarà el caràcter de servei públic de RTVE i ho farà aportant "claredat i transparència als seus comptes".

Per la seva banda, el diputat socialista ha assenyalat que efectivament la televisió pública necessita un ajust "proporcionat, equilibrat i raonat" i ha proposat un ajust "escalonat" en el temps, buscant l'eficiència, autoritzar la devolució de l'IVA i usar el patrocini.

"Només així podrem comptar amb una radiotelevisió pública i més plural, objectiva, independent i que ajudi a cohesionar la societat espanyola", ha opinat.

stats