01/03/2021

Aznar a 'La Razón': de desagraïts el món n'és ple

2 min

Ara que es recorden els 25 anys de la victòria de José María Aznar, diversos mitjans li fan homenatges i no és estrany sentir –mentre un va passant les pàgines– sospirs d'enyorança per aquella dreta unida i poderosa, quasi turgent. Però n'hi ha un que ha volgut tirar vinagre a la copa celebratòria que alçava qui, en una ocasió i comentant una campanya de prevenció d'accidents de trànsit, va dir: "Les copes de vi que he de beure o no he de beure, deixeu que me les begui tranquil·lament". Es tracta del diari La Razón, que titulava en portada: "Génova minimitza la celebració davant «l'herència rebuda»". Foto en blanc i negre, que sempre fa molt més antic. Flist-flast. Esclar, el rotatiu és més de Rajoy, però no deixa de ser curiós que el diari li faci aquest lleig a Aznar tenint en compte que, sense ell, probablement no existiria.

Portada 1 març 2021 La Razón

Així m'ho va explicar, si més no, el periodista José María García fa uns anys. Quan va plegar abruptament d'Onda Cero, l'editor de Planeta, José Manuel Lara, el va citar tot just dos dies després i li va proposar dirigir els esports a Antena 3. La gràcia de l'oferiment és que, aleshores, Planeta encara no era propietària de la cadena. I doncs? Que siguin les paraules de García les que ho explquin: "Li dic que em sorprèn [la proposta], perquè em consta que hi ha vuit o deu postors per comprar Antena 3 a Telefónica superiors a l'oferta de Planeta. Em diu: «Que n'ets, d'ingenu». I em posa sobre la taula una carpeta. «Saps què és això? Ahir vaig estar a la Moncloa, amb Aznar. Aquí sobre la taula tens el contracte per als seus dos primers llibres un cop deixi de ser president. La quantitat? T'espantaria. I ara, ¿a qui creus que donaran la televisió?». García encara va revelar una cosa més: "Aleshores adquireix una obligació: fer-se càrrec de La Razón".

És possible que Aznar aquest matí s'hagi penedit, ni que sigui una miqueta, del dia que va intervenir en favor del diari.

stats