Audiències
Mèdia 31/01/2011

El Baròmetre torna a situar Catalunya Ràdio com a l'emissora líder a Catalunya

L'emissora pública suma 40.000 oients més que RAC1 de dilluns a divendres. En premsa, La Vanguardia torna a superar El Periódico

ALBERT CASTELLVí
2 min

BarcelonaLa darrera onada del 2010 del Baròmetre de la Comunicació i la Cultura, feta pública avui, dóna a Catalunya Ràdio el lideratge de la ràdio a Catalunya, amb 531.000 oients diaris de dilluns a divendres. RAC1 ocupa la segona posició, amb 489.000, però s'imposa a la demarcació de Girona. En tercer lloc, la cadena SER suma 397.000 seguidors.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Les dades, que recullen les audiències acumulades durant tot l'any 2010, confirmen les que ja va oferir el mateix estudi a l'anterior onada, al mes de novembre, que atorgava 512.000 oients a l'emissora pública i 457.000 a la del grup Godó, però en canvi contrasten amb les de l'EGM, que al desembre va donar el lideratge de la ràdio catalana a RAC1. L'estudi de Fundacc, a més, reflecteix un augment de totes dues emissores respecte a les dades de fa dos mesos, i és que les dades globals de l'audiència radiofònica a Catalunya també han crescut en aquest període.

La Vanguardia torna a guanyarLa Vanguardia

Pel que fa als diaris, La Vanguardia consolida el seu lideratge davant d'El Periódico, una dada que ja apuntava la darrera onada del Baròmetre però que es fa encara més evident en aquesta última. Així, el diari del grup Godó puja dels 697.000 lectors que l'estudi li atorgava fa dos mesos a 743.000, mentre que El Periódico també puja, però de forma molt més moderada: de 685.000 ha passat a 687.000. Com és habitual, La Vanguardia només s'imposa a les comarques de Barcelona, mentre que tant a Girona, com a Tarragona i Lleida la primera posició del rànquing és per a publicacions locals.

Cal destacar també que el diari ARA no apareix encara en les dades del Baròmetre, que només inclou en els seus resultats els mitjans existents durant tot el període que té en compte la mostra, és a dir, els darrers dotze mesos.

TV3 continua al capdavant

Entre els canals de televisió no hi ha sorpreses, i TV3 segueix encapçalant el rànquing, amb 2.521.000 espectadors diaris. La cadena pública catalana creix en més de 35.000 espectadors respecte a la darrera onada, i amplia la distància amb la resta de canals.

Sí que hi ha canvis, però, en la segona posició del rànquing, que ara encapçala Telecinco amb 2.154.000 espectadors. La cadena de Mediaset supera per només 5.000 persones Antena 3, que en l'anterior onada se situava lleugerament per davant.

stats