12/06/2011

Els bolígrafs també fomenten la cultura de l'oci, consellera

1 min

La consellera Rigau considera que els ordinadors a l'aula fomentaven la cultura de l'oci. Pot ser. Però amb aquesta lògica caldria haver prohibit a la meva generació els bolígrafs, que fomentaven la cultura de fer dibuixets als llibres i jugar a enfonsar vaixells amb el veí de pupitre. O les finestres, que fomentaven la cultura de mirar embadalit el carrer per fer més suportable la lletania del professor de biologia.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Demonitzar els ordinadors és desenfocar el tema, consellera. Són eines i, per tant, instruments que amplien l'horitzó de les coses possibles a fer: només cal assegurar-se que s'usen en el bon sentit. El drama dels portàtils a les aules és que s'havien estès empesos per una urgència populista sense que ningú desenvolupés uns continguts que hi estiguessin veritablement adaptats. Però feia tan modern, dir que teníem les aules digitalitzades...!

Sóc un malalt del paper i del que implica la lectura estricta i lineal: em sembla el vehicle més eficient per a l'aprenentatge. Però pretendre que retenen el monopoli del coneixement no fa sinó perpetuar un analfabetisme digital que no ens porta enlloc.

stats