Publicitat
Publicitat

Dret d'imatge

Donarà els 55.000 euros a Metges Sense Fronteres

La revista 'Sorpresa' haurà d'indemnitzar Andreu Buenafuente per haver-lo fotografiat despullat

El Tribunal Suprem dóna la raó a l'humorista, ja que les imatges, dels anys 2004 i 2006, no tenen interès informatiu

El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs presentat per la revista Sorpresa i ha condemnat la publicació a indemnitzar l'humorista Andreu Buenafuente amb 55.000 per haver publicat diverses imatges en què se'l veia despullat en una platja d'Eivissa. Les imatges formaven part de diversos reportatges sobre la vida privada de Buenafuente, que es van publicar entre els anys 2004 i 2006 a la revista, ja desapareguda.

La sentència del Suprem, que confirma la de l'Audiència Provincial de Barcelona, consideren que les imatges de l'humorista despullat tenen "un inexistent interès informatiu" i suposen "una evident intromissió il·legítima" en la seva intimitat. Per això, considera que, en aquest cas, el dret a la intimitat i a la pròpia imatge de Buenafuente preval sobre del de la llibertat d'informació, ja que aquest últim té "un grau d'afectació molt dèbil" en el cas.

A més, el fet que les imatges en què se'l veia despullat es fessin en una cala de difícil accés i molt poc concorreguda (només hi era ell i una altra persona) permet afirmar que no es tractava d'un lloc "concorregut, d'ús normal per una generalitat de persones", i que si l'humorista es trobava allà era "precisament per procurar la privacitat".

Tal com va fer amb la indemnització de 48.000 euros que va rebre recentment de la revista Diez minutos per un cas similar, Buenafuente ha demanat que els 55.000 euros d'aquest cas es lliurin a l'ONG Metges Sense Fronteres.

Postveritat

Etiquetes

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT