NOVETATS TELEVISIVES
Mèdia 23/06/2011

Es busca cuiner sense escrúpols per a nou 'reality' d'Antena 3

Antena 3 té ja nou 'reality' a la pista de sortida: l'adaptació del format britànic 'Kitchen nightmares', en què un cuiner amb molt males puces posa contra les cordes restaurants que no funcionen

àlex Gutiérrez M.
2 min
Gordon Ramsay envoltat del seu equip al programa Hell's kitchen , un dels espais televisius en què ha combinat la seva passió per la cuina i per l'improperi.

Barcelona.Agafar un restaurant dels que posen a prova la resistència del paladar o que eixamplen els límits de la insalubritat, i convertir-lo en un lloc decent, on es pugui menjar sense angúnies. Aquest serà el repte de Pesadilla en la cocina, el nou programa per al prime time que prepara Antena 3 a partir d'un format britànic d'èxit. De fet, la germana petita Nova ja emet la versió original anglesa, presentada per l'immisericordiós Gordon Ramsay, a qui molts consideren el House de la cuina pels seus mètodes expeditius i la poca diplomàcia a l'hora de fer saber als restauradors més sapastres que les seves menges són menjussa. Es treballa a contrarellotge: només es concedeix una setmana per obrar la transformació radical.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

De fet, el xou original no sempre acaba amb un happy end: en més d'una ocasió Ramsay ha llençat la tovallola i ha recomanat a l'establiment que tanqui.

Més enllà d'un personatge

Channel 4 va estrenar l'original Kitchen nightmares l'any 2004. L'èxit del format ha fet que ja s'hagi adaptat en setze països. En el cas dels Estats Units, van fitxar Ramsay –inequívocament escocès– perquè presentés els seus episodis (que són de fet els que emet actualment Nova). I el vitriòlic xef ja treballa en un nou espai, Master chef, que emetrà properament la cadena Fox.

Malgrat la brutalitat dels comentaris de Ramsay, el polèmic gastrònom s'ha endut un Emmy i un Bafta pel xou. L'any 2006 va rebre l'Orde de l'Imperi Britànic en agraïment "als seus serveis a la indústria de la restauració". Perquè, més enllà del seu personatge televisiu, Ramsay també ha muntat diverses empreses de restauració. Es calcula que el seu imperi econòmic –incloent-hi la branca mediàtica que comercialitza també els DVD dels seus programes– està valorat en 74 milions d'euros.

stats