Mèdia 01/04/2022

El CAC reitera la sanció a 'Bricoheroes' per incomplir la normativa de publicitat

El programa haurà de pagar una multa de 12.001 euros

ARA
1 min
Jair Domínguez i en Peyu a 'Bricoheroes'

BarcelonaEl ple del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha reiterat per unanimitat la imposició d'una sanció de 12.001 euros a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per incomplir la normativa sobre publicitat al programa Bricoheroes, presentat per Jair Domínguez i en Peyu, en quatre edicions emeses els dies 5 i 6 de juliol del 2021. El novembre del 2021, el CAC va aprovar la incoació d'un expedient sancionador i donava a TV3 quinze dies per presentar al·legacions.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El Consell constata que en les emissions analitzades es van fer deu emplaçaments de producte. Dels deu casos, set emplaçaments de dues marques comercials haurien d'haver estat advertides al principi i al final del programa, així com a la tornada de les pauses publicitàries. A més, es van constatar tres emplaçaments de producte més que suposen casos de publicitat prohibida. En un cas concret, a més, s'hi va detectar una incitació directa a la compra del producte.

D'altra banda, el ple del CAC ha decidit no sancionar el programa per l'ús de l'expressió "Puta Espanya!", dita per un dels presentadors durant l'emissió del 5 de juliol del 2021. L'organisme considera que és una manifestació feta en clau humorística i que se situa en l'àmbit del dret de la llibertat d'expressió.

stats