14/05/2011

Amb 'c' de cadàver

2 min

Llorca, esclar. Informatius pràcticament monogràfics dedicats al terratrèmol. I quan hi ha una desgràcia, el sensacionalisme entra a casa teva, se t'instal·la al sofà i es queda allà fins que la notícia es refreda i en tenim una de nova.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Però anem primer a la part informativa. Els fets van succeir una hora abans de començar els informatius del vespre de Cuatro i La Sexta i dues hores abans dels de Telecinco i Antena 3. La Sexta va reaccionar ràpid i va tenir una persona en directe a Llorca poc després d'un quart de nou. A Cuatro van haver de fer-ho per telèfon. Per què? Doncs perquè Cuatro i Telecinco comparteixen serveis informatius i els de Telecinco són prioritaris... i Telecinco prou feina tenia per poder oferir un directe amb imatges a les 21.11.

Mentrestant, Antena 3 optava per fer un informatiu especial, que és on ens quedem. Quins titulars més bonics. Aquells cadàvers sense tapar, aquelles imatges dels serveis de rescat intentant reanimar un ferit. Mmm, quina delicadesa més exquisida.

Veu, en això els de Telecinco van ser moderats. Potser perquè no tenien les imatges, que també podria ser. Vaja, m'hi jugaria un pèsol. Això sí, van estar a l'altura del que esperàvem d'ells (i d'elles) amb una successió pràcticament espasmòdica de plans de cadàvers, això sí, tapats, o bé amb mantes o bé amb aquella mena de paper de plata tèrmic que usen a emergències. Apunti: al primer minut i quaranta cinc segons de l'informatiu van oferir-nos 3 imatges de cadàvers. Del minut 5.30 al 6.40, 5. Del 6.50 al 7.38, 9. Del 12.43 al 14.38, 6. Del 15.40 al 16.30, 4. Del 25.00 al 25.45, 3. I del 40.31 al 41.25, 7. En total, doncs, tenim que en un espai de 8 minuts i 2 segons, Telecinco va col·locar-nos 37 vegades els mateixos plans dels mateixos cadàvers. No sé vostè, però jo ho trobo escàs. Només quatre cadàvers per minut... no sé on anirem a parar!!! Això ja no és informació ni és res.

stats