Mèdia 26/09/2011

Les cames encreuades de Chacón i la sospita de Photoshop

La xarxa posa en dubte l'autenticitat d'una foto de la ministra publicada a 'El País' i el diari assegura que les té "molt ben posades"

Redacció
2 min
El manual per creuar les cames com Chacón, a la web de 'S Moda'

BarcelonaEl diari El País ha sortit al pas de les crítiques que a la xarxa acusen el rotatiu de manipular una fotografia de Carme Chacón amb les cames encreuades. El rotatiu va estrenar dissabte el suplement S Moda amb una entrevista a la ministra de Defensa. Des d'aleshores, cada cop més mitjans i blogs posen en dubte que les cames de Chacón estiguessin realment en l'ordre que apareixen a la foto. La sospita que la foto podria haver passat per Photoshop és latent. Per exemple, PR Noticias assenyalaPR Noticias que "no sabem quin és el montatge que fa que les cames adoptin aquesta forma impossible, però sabem que això no pot ser, alguna cosa falla" i Cuatro consideraCuatro Chacón com "una nova víctima del Photoshop" i detalla que "les cames semblen retocades i l'esquerra llueix com si estigués en el lloc de la dreta i viceversa".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Malgrat aquestes acusacions, la revista ho nega categòricament. En un article publicat aquest vespre, S Moda explicaS Moda que els autors de la foto, Ximena Garrigues i Sergio Moya, assenyalen que es tracta d'un "efecte òptic" i que no han copiat ni enganxat cap extremitat. "Aprengui a creuar les cames com Carme Chacón" és el títol d'un article en què amb set punts expliquen què cal fer per adoptar una postura com la de la ministra i candidata del PSC. Una redactora de moda d'El País ho ha provat (com es pot veure a la imatge) i el mitjà remarca que "la cama dreta no està encreuada sobre l'esquerra".

L'article conclou que "potser les postures de les revistes de moda no siguin les més naturals del món. Però aquesta vegada la ministra de Defensa té les cames molt ben posades. En tots els sentits".

stats