Carles Costa es reincorporarà a la redacció de TV3 a Sant Joan Despí

La cadena inicia el procés per buscar-li substitut com a corresponsal a Londres

Carles Costa, fins ara corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a Londres, es reincorporarà pròximament a la redacció central de la televisió pública, a Sant Joan Despí, segons han explicat a l'ARA fonts de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Costa va anunciar aquest dilluns, a través de Twitter, que  abandonava el càrrec que havia ocupat durant els últims quatre anys a la capital britànica i que, de fet, deixava de ser "corresponsal de TV3" després de 10 anys, els sis primers a París.

El periodista no va detallar els motius pels quals se l'havia apartat del càrrec, però des de la cadena ho situen dins de la normalitat: "A TV3 els períodes naturals per als corresponsals són de quatre anys. Tenim Carles Costa en una altíssima consideració professional i creiem que el millor aprofitament que en podem fer ara és a la redacció de Barcelona. Volem insistir que la decisió de rellevar-lo com a corresponsal no qüestiona en cap moment la seva vàlua", assenyalen des de la Corporació.

Sobre el futur de la corresponsalia, la CCMA garanteix que seguirà oberta, tot i que de moment no se sap qui l'ocuparà, ja que el procés per escollir el substitut, que encara no s'ha posat en marxa, ha de seguir els procediments habituals: "Es convocarà de manera imminent un concurs intern que, en un termini aproximat de 15 dies, hauria de generar el nom del seu substitut", explica TV3. Tot i així, la cadena admet que "la incorporació del nou corresponsal es pot demorar encara algunes setmanes més, per enllestir els preparatius de la seva marxa".

  • Etiquetes

Més continguts de