‘La casa de papel’ desvela des d’avui el seu nou cop

Torna a Netflix el ‘thriller’ espanyol amb un personatge emmascarat, un atracament més complex i la persecució de la banda d’atracadors en mans d’una nova inspectora

La casa de papel semblava que havia arribat a la fi amb el peculiar atracament de la Casa de Moneda i Timbre. Tot i així, després de l’últim capítol encara ressonava pels carrers la lletra de Bella ciao, la cançó partisana tan característica de la sèrie. L’èxit internacional i els seguidors demanaven una continuació, i els creadors han obeït. Avui s’estrena la tercera temporada de la ficció espanyola, en què el grup d’atracadors es tornarà a posar les màscares, però aquesta vegada “no ho faran per diners, sinó per la família”.

La producció d’Atresmedia va cridar l’atenció arreu del món. A l’Argentina, el Brasil, l’Índia i Turquia la popularitat de la sèrie es va disparar. Després de la primera temporada, La casa de papel -que per als països no castellanoparlants s’emet amb el nom de Money heist - es va convertir en la sèrie de parla no anglesa més vista a la plataforma de streaming. Aquesta realitat va portar Atresmedia i Netflix a firmar un acord amb Vancouver Media per a la producció d’una tercera part.

A partir d’avui els vuit episodis de la nova temporada estaran disponibles a Netflix. Els seguidors del thriller espanyol podran acompanyar els protagonistes en una nova missió que posarà a prova la seva supervivència.

Després de 124 hores i amb milions d’euros a la butxaca, la banda va aconseguir sortir de la Fàbrica Nacional de Moneda. Ara es veuen els personatges gaudint de la vida, però una notícia inesperada els obliga a sortir del seu amagatall.

La policia n’ha segrestat un dels seus i el retenen en un lloc desconegut. El grup d’atracadors, liderat pel Profesor -personatge que encarna Álvaro Morte-, es reunirà per tornar a donar vida a les màscares de Dalí i als monos vermells que es posaran com a símbol de resistència. “Ha sigut com ressuscitar un familiar mort”, assegura Jaime Lorente, Denver a la sèrie.

A més, Álex Pina -creador de la ficció- i Esther Martínez Lobato -productora i guionista de la sèrie- van anunciar al Festival de Televisió de Montecarlo que hi haurà un gran motiu perquè els personatges cometin un altre atracament: “Ara són rics, l’excusa de ser Robin Hood ja no funciona. Necessitàvem trobar una raó més poderosa perquè tornessin a robar, alguna cosa emocional, i ara ho tenim”.

Aquesta vegada la banda es proposa assaltar el banc de l’estat espanyol i la nova inspectora farà tot el possible per aturar-ho amb l’ajuda de soldats de diverses forces que els trepitjaran els talons.

L’octubre del 2018 Netflix Espanya va avançar a través d’un vídeo promocional que la nova entrega de La casa de papel renovava el seu càsting.

Entre els nous personatges del grup d’atracadors destaca Hovik Keuchkerian, que participarà en la sèrie amb el pseudònim de Bogotá. També hi haurà Luka Peros, com a Marsella, i l’argentí Rodrigo de la Serna, amb el paper de Palermo o l’Ingeniero, que comparteix un vincle de molts anys amb el Profesor.

Paral·lelament, l’actriu Najwa Nimri -reconeguda pel seu pas per Vis a vis - donarà vida a Alicia Sierra, la nova inspectora, mentre que Fernando Cayo interpretarà Tamayo.

Més enllà d’aquests canvis, el clip que es va emetre també revelava una sorpresa inesperada: la presència del Berlín. En el vídeo apareix el personatge carismàtic de Pedro Alonso, que suposadament havia mort al final de la segona part. La seva aparició posa en dubte el destí de l’atracador, i molts seguidors de la sèrie teoritzen que es podria tractar del personatge emmascarat, encara que una altra opció és que el Berlín torni com un flashback del Profesor”.

“És una temporada amb molta acció, amb un assalt ambiciós, i les tàctiques de les dues parts es tornen més complexes”, va avançar Alba Flores, actriu que encarna el paper de Nairobi. La tercera temporada recupera el ritme trepidant de les primeres entregues, que converteixen la ficció en un joc de persecució entre els atracadors i els que volen portar-los a justícia.

Darrere les màscares de la ficció espanyola

La casa de papel va revelar algunes de les curiositats que hi ha darrere seu. Alguns d’aquests detalls han passat desapercebuts durant les dues primeres temporades, com per exemple la incorporació de treballadors de l’equip Vancouver Media. Durant el penúltim capítol de la ficció apareixen Alejandro Bazzano, director de la sèrie, com un metge serbi, i l’ajudant de direcció Daniel Higueres com un dependent en una botiga.

Per la seva banda, la sèrie va explicar que per al personatge d’Úrsula Corberó, Tokio, es van inspirar en la Mathilda de la pel·lícula El professional. El thriller es va basar en el personatge de Natalie Portman, i no només pel que fa el vestuari, sinó també per l’actitud rebel i desenfadada. Per acabar, la sèrie té unes tonalitats molt concretes. És molt característic l’ús abundant del vermell, que es troba des de la roba i les màscares fins als objectes més senzills, com la papiroflèxia del Profesor.