Mèdia 14/05/2012

"El forat de Bankia pot superar els 14.000 milions", a la portada d''El Mundo'

El pacte fiscal per a Catalunya i la crisi de Bankia són els principals titulars d'obertura aquest dilluns. 'El Periódico' mostra les dades del baròmetre de primavera del GESOP i diu que "el 60% dels catalans dóna suport al pacte fiscal"

Ara
2 min
El Mundo, 14 de maig del 2012

Barcelona'El Mundo' obre l'edició d'aquest dilluns amb el dèficit de Bankia i assegura que "el forat" de l'entitat financera "pot superar els 14.000 milions". Segons el diari, a més dels 4.465 milions del Frob ja aprovats, Bankia necessita 4.813 milions per tal de complir amb el 'decret Guindos' i una ampliació de 5.000 milions més.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

'El País', per la seva banda, apunta que el ministeri d'"Economia pressiona quatre caixes perquè pactin o es fusionin". Es tracta d'Ibercaja, Mare Nostrum, Liberbank i Unicaja. En el titular principal, el rotatiu assegura que el "15-M perd força al carrer després del desallotjament".

El pacte fiscal és el principal titular d'obertura a la premsa catalana. 'El Periódico' mostra les dades del baròmetre de primavera del GESOP i diu que "el 60% dels catalans dóna suport al pacte fiscal". El diari subratlla el "clam" per aconseguir que els partits negociïn junts "el nou finançament de Catalunya".

'La Vanguardia' posa l'accent en el congrés d'UDC, que va reelegir Duran i Lleida al capdavant del partit, i assegura que el líder dels democristians "proposa al PSC un front pel pacte fiscal".

La derrota del partit de Merkel al land més poblat d'Alemanya és el tema d'obertura de l'ARA. 'El Punt Avui', per la seva banda, posa l'accent en la proposta de reducció d'ajuntaments, que podrien passar "de 947 a 63".

'La Razón' obre amb les dades que ha obtingut d'una enquesta electoral sobre les eleccions autonòmiques basques. Segons els resultats de la seva anàlisi, el rotatiu apunta que el partit socialista basc "s'enfonsa", mentre que els populars creixerien en nombre de vots després "de tres anys de pacte basc".

stats