Un incendi sense control crema la catedral de Notre-Dame de París, i quatre notícies més del dia

Les cinc propostes de l'ARA per acabar la jornada ben informats

La catedral de Notre-Dame en flames

1.

Un incendi sense control crema l'emblemàtica catedral de Notre-Dame de París. El foc, les causes del qual encara es desconeixen, ha afectat principalment l'agulla central del temple, que ja ha caigut, i es veu atiat pel vent que bufa a la capital francesa. Els voltants del conjunt monumental han estat desallotjats. Cal dir que una part de la catedral estava actualment en obres.

2.

El PSOE fa explícit al seu programa electoral el rebuig a l'autodeterminació i al 155 permanent. El document per a les eleccions espanyoles del 28-A no inclou cap referència a la plurinacionalitat de l'Estat, tot i que fa seva la 'declaració de Granada' del partit, que la preveu.

3.

Les defenses collen el número 2 de Daniel Baena. El segon màxim responsable de la investigació de l'1-O no ha pogut acreditar la relació de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez amb l'organització del referèndum, i ha admès que l'inici de la investigació policial és previ a l'obertura de la primera instrucció sobre el procés independentista, la del jutjat 13 de Barcelona.

4.

El govern de Colau admet que es va "equivocar amb els números" en les previsions d'habitatge. Defensa que es van creure "el mite" dels pisos buits i en van trobar molts menys dels previstos.

5.

Quatre de cada deu ampolles de vi que es beuen a Catalunya són de DO catalanes. Des del 2010 la quota de mercat dels vins del país amb denominació d'origen ha crescut onze punts.