12/05/2021

La caverna ja ni es molesta en torpedinar la formació de Govern

2 min

Catalunya podria tenir el govern independentista amb la majoria parlamentària més potent de la història. Podria. I, en canvi, els mitjans de la caverna, que proclamen l'arribada del dia del judici final cada matí, estan tranquils. En una altra època, boicotejarien qualsevol possible negociació amb titulars tremendistes o algun dossieret encara xop d'aigua de claveguera. I no hi faltarien editorials parlant de contumaces i salaces. Però aquest dimecres, ni un dels diaris de Madrid parla en portada dels problemes de la formació de Govern. La Razón inclou una referència catalana. Es tracta d'un dels seus temes gasosos, amb cita sense identificar, la qual cosa ja s'està convertint en una irritant marca de la casa: "La via per indultar Junqueras: «La UE no entén que hi hagi polítics presos»". En realitat volen dir presos polítics, perquè si fossin a la garjola per haver robat un banc la UE ho entendria perfectament. Però, vaja, que ja es veu que és un tema de nyigui-nyogui més pensat per erosionar el PSOE que no pas l'hipotètic govern independentista a Catalunya.

Portada 12 maig 2021 La Razón

El dia anterior sí que apareixia l'assumpte en alguna primera pàgina, però en mòduls menors, sense cap rebava ni mala intenció. Només digitals com Crónica Global intenten colpejar una mica més el vesper del diàleg entre Junts i Esquerra amb temes com "Càrrecs neoconvergents s'ofereixen ara a ERC", en una peça on parla de "desenes d'assessors i càrrecs eventuals" així, en general. És una tàctica habitual, i múrria, perquè la peça crea el mal rotllo desitjat entre les parts negociadores sense que ningú pugui alçar la mà i dir que és mentida.

Deixeu que s'estavellin solets, deu ser la consigna. Ja ni es molesten en el divide et impera d'antuvi. Només seure i esperar a veure passar el cadàver de l'enemic.

stats