EL RETORN D'UN PROGRAMA DE CULTE
Mèdia 16/01/2011

El club dels monòlegs torna a obrir les portes

El programa que va popularitzar els monòlegs a la televisió comença avui, a les 21.30, una nova etapa. El club de la comedia de La Sexta mantindrà l'essència del programa original amb petits canvis formals.

Auri Garcia Morera
2 min
Eva Hache va saltar a la fama gràcies a El club de la comedia , i ara en serà la presentadorà.

BarcelonaEl club de la comedia , el programa de monòlegs que va començar l'any 1999 a Canal + i uns anys més tard va passar a Antena 3, torna aquesta nit a la televisió. Ho fa amb un altre canvi de cadena, aquesta vegada cap a La Sexta, i també amb una nova presentadora, Eva Hache. Una humorista que va saltar a la fama, precisament, gràcies a aquest programa.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Abans em sentia filla d' El club de la comedia , i ara en sóc la mare", explicava la humorista en la presentació del programa. "Guanyar l'última edició i ara presentar-lo és un regal", afegia satisfeta. José Miguel Contreras, que va ser el creador del programa original de Canal + i ara n'ha impulsat el retorn des del seu càrrec de conseller delegat de La Sexta, tenia molt clar que la presentadora havia de ser Eva Hache. "Em vaig enamorar d'ella el primer cop que la vaig veure actuar, i des de llavors hem treballat junts", va dir en la mateixa presentació.

Una situació diferent

Contreras tenia moltes ganes de recuperar el programa, però sap que ara la situació és molt diferent de la de l'any 1999. Llavors, El club de la comedia significava tota una innovació, i va esdevenir un programa de culte de la televisió de pagament. Avui, en canvi, els monòlegs estan molt presents a la televisió i el programa lluitarà per arrossegar grans audiències en un canal en obert. Tal com va admetre el mateix Contreras en la presentació, la resposta del públic és tota una incògnita.

Continuïtat amb petits retocs

Tot i això, els responsables de la nova etapa d' El club de la comedia han apostat per mantenir l'essència del programa original. "Treballant-hi ens vam adonar que les innovacions que hi volíem posar l'embrutaven", explicava Ángel Ayllón, que n'és director i productor executiu. Els únics canvis que s'hi han fet són retocs a nivell formal. S'ha canviat el teatre on es gravava, s'ha fet una nova careta i s'ha decidit prescindir de la banda de música per tal que l'actor llueixi més.

Aquest últim canvi, en l'opinió d'Eva Hache, suposa una dificultat afegida per als monologuistes. Segons la presentadora del programa, "el fet de tenir un escenari buit és un repte més". Hache, que té una gran experiència, reivindica el gènere com un dels més difícils: "Per mi, el monòleg d'humor és la cosa més complicada que hi ha".

Igual que en l'etapa de Canal +, el programa tindrà convidats famosos que s'estrenaran fent monòlegs com Imanol Arias, Belén Rueda o Patricia Conde; monologuistes amb experiència com Ángel Martín, Joaquín Reyes, Dani Mateo o Quique San Francisco, i també moltes cares noves, totalment desconegudes per al gran públic.

En els seus primers anys, El club de la comedia ja va ser una rampa de llançament de diversos humoristes llavors desconeguts, com la mateixa Eva Hache, Luis Piedrahita o Quequé.

Avui, Berto Romero

En l'estrena de la nova etapa a La Sexta, aquesta nit a les 21.30, El club de la comedia comptarà amb la participació de Berto Romero, que parlarà de les professions a què s'hauria dedicat si no hagués estat actor còmic. També hi intervindran Carmen Machi i Leo Harlem, dos veterans del programa, i l'actor Imanol Arias com a convidat estrella.

stats