Televisió
Mèdia 03/08/2011

Competència multa Telecinco amb 3,6 milions d'euros en relació amb la fusió amb Cuatro

L'organisme diu que el pla d'actuacions no es va presentar a temps, però la cadena ho nega i demana que s'anul·li la sanció

Efe
1 min

MadridEl consell de la Comissió Nacional de la Competència (CNC) ha imposat una multa de 3 milions 600 mil euros a Telecinco per no haver detallat dins del termini exigit el seu pla d'actuacions i el calendari de la fusió amb Cuatro. Segons un comunicat de la CNC, la sanció és el resultat de l'incompliment del termini exigit d'un mes per presentar el pla d'actuacions d'aquesta fusió, que l'organisme considera que podria comportar "una reducció de la competència efectiva en diversos dels mercats afectats per l'operació".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Competència creu que Telecinco ha incorregut en l'article 62.4 de la llei de Defensa de la competència, que qualifica com a "molt greu" incomplir o contravenir el que estableix la seva normativa i les resolucions del consell, i que permet la imposició de sancions que representin fins a un 10% del volum de negocis de l'infractor. Per tot això, el consell de la CNC ha resolt imposar a Mediaset España (hereva de Telecinco) una multa de 3 milions 600 mil euros.

La cadena ja ha anunciat, en una altra nota, que considera "desproporcionada i absolutament injustificada" la multa, i per això en demana "la suspensió cautelar". Segons aquest comunicat, Mediaset va presentar el pla d'actuacions "dins del termini concedit expressament per la mateixa Direcció d'Investigació de la CNC" i afegeix que "està complint escrupolosament la resolució d'autorització de l'operació de concentració" i de tots els compromisos que estableix. Per això, diu, la cadena "té l'absolut convenciment" que els tribunals revocaran una sanció "injusta i inexplicable".

stats