Publicitat
Publicitat

CONGRÉS DEL SECTOR

La premsa comarcal reconeix l'aportació de Carles Duarte

El poeta i lingüista Carles Duarte va rebre ahir el premi de l'Associació de la Premsa Comarcal (ACPC) en reconeixement al seu suport a les publicacions de proximitat en les seves diverses facetes professionals. Duarte dirigeix la Fundació Lluís Carulla, és patró de la Fundació Amics del MNAC i president de Fundacc, la fundació responsable del Baròmetre. Va ser secretari general de la Presidència de la Generalitat de Catalunya en l'últim govern presidit per Jordi Pujol (1999-2003). En l'actualitat, també presideix la comissió de cultura de la Societat Econòmica Barcelonesa d'Amics del País.

Duarte va rebre el guardó en el decurs del Congrés de Premsa Comarcal, que ahir va celebrar-se al Vendrell. En aquest marc, l'ACPC va apostar per un model mixt entre les publicacions impreses i les digitals.

El president de l'Associació de Premsa Comarcal, Carles Ayats, va apuntar que el paper es mantindrà viu i que els mitjans locals s'han de plantejar els formats web com una "eina diferent". Segons va exposar, el model híbrid passa per aplicar la immediatesa a la web i bolcar uns altres continguts al paper. Una tendència que ja apliquen algunes de les 116 capçaleres de l'ACPC, que registra "1.048.000 lectors i 1.486 treballadors", va assegurar. Al congrés també es va presentar el llibre blanc del sector. Segons destaca, el 51% dels exemplars venuts són per subscripció.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT