CONGRÉS DEL SECTOR
Mèdia 13/05/2012

La premsa comarcal reconeix l'aportació de Carles Duarte

N.a.
1 min
Carles Duarte, amb el premi a la mà, dirigeix la Fundació Lluís Carulla i és president de Fundacc.

BARCELONAEl poeta i lingüista Carles Duarte va rebre ahir el premi de l'Associació de la Premsa Comarcal (ACPC) en reconeixement al seu suport a les publicacions de proximitat en les seves diverses facetes professionals. Duarte dirigeix la Fundació Lluís Carulla, és patró de la Fundació Amics del MNAC i president de Fundacc, la fundació responsable del Baròmetre. Va ser secretari general de la Presidència de la Generalitat de Catalunya en l'últim govern presidit per Jordi Pujol (1999-2003). En l'actualitat, també presideix la comissió de cultura de la Societat Econòmica Barcelonesa d'Amics del País.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Duarte va rebre el guardó en el decurs del Congrés de Premsa Comarcal, que ahir va celebrar-se al Vendrell. En aquest marc, l'ACPC va apostar per un model mixt entre les publicacions impreses i les digitals.

El president de l'Associació de Premsa Comarcal, Carles Ayats, va apuntar que el paper es mantindrà viu i que els mitjans locals s'han de plantejar els formats web com una "eina diferent". Segons va exposar, el model híbrid passa per aplicar la immediatesa a la web i bolcar uns altres continguts al paper. Una tendència que ja apliquen algunes de les 116 capçaleres de l'ACPC, que registra "1.048.000 lectors i 1.486 treballadors", va assegurar. Al congrés també es va presentar el llibre blanc del sector. Segons destaca, el 51% dels exemplars venuts són per subscripció.

stats