Un comissari de la Policia Nacional: "El dispositiu dels Mossos estava dissenyat perquè se celebrés l'1-O", i quatre notícies més del dia

Les cinc propostes de l'ARA per acabar la jornada ben informats 

Manuel Marchena presideix el judici contra el Procés

1.

Un comissari de la Policia Nacional: "El dispositiu dels Mossos estava dissenyat perquè se celebrés el referèndum". El cap d'informació a Barcelona atribueix "caràcter propagandístic" a la resistència dels votants.  El jutjat 13 processa 30 excàrrecs del Govern per la seva contribució "decisiva" en l'1-O però exculpa Vidal. La jutge parla únicament de malversació, desobediència, prevaricació i falsedat documental. 

2.

El CIS dona al PSOE fins a 138 escons, el doble que el PP, que no suma amb Cs i Vox. Sánchez podria arribar a governar només amb Podem, sense necessitar els independentistes, o amb Rivera.  

3.

Pacte inesperat entre Europa i la Xina per desmarcar-se de la guerra comercial de Trump. El gegant asiàtic accepta revisar els subsidis el mateix dia que Trump anuncia més aranzels a Europa. 

4.

Un de cada tres dependents reconeguts no rep cap prestació a Catalunya. És la comunitat amb un percentatge més alt de desatenció, segons un estudi de l'ACRA.  9 de cada 10 matrimonis a Catalunya ja no passen per l'església. Els creients practicants a l'Estat arriben al mínim històric, segons l'informe Ferrer i Guàrdia 2018. 

5.

Múltiples pedregades en una tarda de paisatges blancs. Demà encara es repetiran els ruixats sobtats a partir del migdia.