El govern espanyol es compromet a aportar els diners necessaris perquè RTVE pugui emetre els Jocs de Tòquio

La Corporació calcula que li fan falta entre 50 i 60 milions d'euros

El govern espanyol s'ha compromès a dotar pressupostàriament RTVE perquè pugui emetre en obert els Jocs Olímpics de Tòquio del 2020. Per això, la corporació pública estatal necessita una partida d'entre 50 i 60 milions d'euros addicionals. Fonts del ministeri d'Hisenda han explicat a Europa Press que el compromís de l'executiu és aportar aquests diners, tenint en compte que el pressupost actual de RTVE és una pròrroga del de l'any 2018, que no incloïa cap partida destinada a l'adquisició dels drets dels Jocs. 

RTVE tem no poder emetre els Jocs de Tòquio per falta de pressupost

L'administradora única provisional de l'ens públic, Rosa María Mateo, va explicar fa pocs dies, en resposta a una pregunta d'una diputada del Partit Popular, que havia demanat la col·laboració del govern espanyol en aquest sentit, i va recordar que aquesta seria la primera vegada en la seva història que RTVE es quedés sense emetre uns Jocs Olímpics. Per això, Mateo va enviar una carta al president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, per expressar-li "la importància i la rellevància que tenen els Jocs Olímpics per als espanyols", i també s'havia posat en contacte amb la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, i el d'Esports, José Guirao. 

Els drets d'emissió dels Jocs del 2020, igual que els del 2024, són propietat de Discovery Communications, que n'és la titular a tot el continent europeu. Ara bé, un directiu de RTVE va explicar aquest estiu a un directiu d' El País que totes les corporacions públiques d'Europa, tret de l'espanyola i la belga, ja havien arribat a un acord amb aquest grup nord-americà per poder oferir la competició. Segons Mateo, les negociacions entre RTVE i Discovery ja estan en marxa i s'estan produint "de manera intensa i sense descans".