MITJANS PÚBLICS
Mèdia 08/05/2012

Els comptes de RTVE de 2010 i 2011 se sotmetran a auditoria a petició del Partit Popular

El PP ha fet la sol·licitud per les "irregularitats" que presenten aquests dos exercicis

Ara
2 min

BarcelonaEl Tribunal de Comptes realitzarà una fiscalització especial de la gestió econòmica i financera de la Corporació de RTVE i de les seves societats sobre els exercicis 2010 i 2011.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Tot i que els comptes de RTVE ja són auditats anualment per la Intervenció General de l'Administració de l'Estat (IGAE), aquest dimarts l'oposició ha donat suport al PP en la seva petició perquè es realitzi una fiscalització de RTVE dels dos últims exercicis, que abasten tant l'etapa d'Alberto Oliart com els sis mesos d'interinitat sense president.

El portaveu del PP a la comissió mixta (Congrés-Senat) de control parlamentari a RTVE, Ramón Moreno, ha defensat que la sol·licitud "no és cap capritx del PP", sinó que arriba després que la IGAE hagi registrat "irregularitats" en la gestió de la televisió pública. Les "irregularitats" que Moreno destaca són "un marc salarial superior al del sector públic, un règim retributiu inadequat per part dels directius o indemnitzacions per cessament errònies, baix nivell d'utilització dels recursos propis, rebaixa de la producció interna i expedients de contractació tramitats amb nombrosos defectes i amb criteris d'adjudicació subjectius".

Juan Luis Gordo, el seu homòleg del PSOE, ha dit que donarà suport a la fiscalització de RTVE de 2010 i 2011 en favor de la transparència dels comptes públics. Tot i això, ha reclamat que el Tribunal de Comptes auditi també l'exercici de 2007. "Per què no s'auditen els comptes des de llavors i sí 2010 i 2011? El PP més enllà de la transparència vol instrumentalitzar políticament l'auditoria del Tribunal de Comptes", ha denunciat. Segons Gordo, es tracta d'una estratègia del PP per justificar un canvi de model de la pública que, segons ell, porta a una televisió de partit que "trenca" el model que segueixen la resta de països europeus.

stats